Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV

Välklädd – ingen svår konst i Marbella

Butiken Klädd i Konst ligger i gamla stan i Marbella
Butiken Klädd i Konst ligger i gamla stan i Marbella
Klädd i Konst AB startade i den lilla byn Gustavs utanför Borlänge 1993. Nu har företaget tio anställda designers och kollektionen finns på 80 försäljningsställen i Europa. Sedan hösten 2005 finns Klädd i Konst i gamla stan i Marbella


Av Ola Josefsson

Klädd i Konst AB har flera butiker, bland annat på Hornsgatan i Stockholm. Sedan oktober i fjol finns de även vid Apelsintorget i Marbella.
Martin Larsson från Borlänge fick i uppdrag att starta en butik i Sydspanien. Ifjol kom han till Solkusten för att leta lokal. Han hittade en fin lokal på ”svenskgatan” i gamla stan i Marbella där också Sparkless och Objects presentaffärer ligger.
-Så från oktober i fjol finns en Klädd i Konst-butik på Solkusten, tillägger Martin Larsson, butikschef.

Över förväntan
Ulla Simonsson är kvinnan bakom företaget med artistnamnet Olars Ulla. Klädesplaggen som designas i Dalarna har fått många uppskattande kommentarer från den spanska publiken.
-Resultatet är långt över förväntan, det går riktigt bra, säger Martin Larsson.
Besökarna i gamla stan i Marbella är vitt skilda. Många är på kusten för att sola, äta och må gott. Till de mysiga kvarteren i gamla stan kommer många för att äta gott – och handla.

Spanska kvinnor
-Många tittar inte på prislappen, deras dröm är att hitta någon speciellt och ovanligt. Vår kollektion är någon nytt för de spanska kvinnorna. Vi ser ett ökat intresse och dessutom har vi redan fått många stamkunder.
Martin Larsson tycker att det är en behaglig arbetsatmosfär i Marbella. Butiken Klädd i Konst har valt att ha öppet hela dagen, siestastängt hoppar man över, förutom under en kortare period under sommaren.

Klagar
-Det är många små butiksägare som klagar över situationen i Marbella och menar att de stora köpcentrum tar alla kunder. Men folk åker ju dit eftersom de inte stänger för siesta, det är öppet hela dagen. Den servicen borde butikerna inne i Marbella också bjuda på, menar Martin Larsson, butikschef på Klädd i Konst.
Enligt Martin är det fler butiker i gamla stan som planerar för att ändra sina öppettider och spola siestan. En gammal spansk tradition är alltså på väg att gå i graven.Martin Larsson från Borlänge är butikschef på Klädd i Konst vid Apelsintorget i Marbella
Martin Larsson från Borlänge är butikschef på Klädd i Konst vid Apelsintorget i Marbella