Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV

Ökat intresse bland män för skönhetsvård

Det känns som att tiden stannar, eller rättare sagt, man skulle önska att den gjorde det
Det känns som att tiden stannar, eller rättare sagt, man skulle önska att den gjorde det
När jag kliver in genom dörrarna hos Reflections Hair Nails & Skin Care vid Centro Plaza i Nueva Andalucia kryllar det av tjejer i alla åldrar bland både personal som kunder. Hudvård ligger högt upp på önsketoppen när tjejer vill skämma bort sig själva. Nu kommer även allt fler killar för att fräscha upp sig


Av Ola Josefsson

Det kommer allt fler män till kustens skönhetssalonger. Att få bli ompysslad för några timmar, gå ned i varv, mjuka upp stela och spända muskler och torr hud blir allt populärare.
Efter några timmar på salongen måste jag erkänna. Pröva det, ni killar eller män. Eller du tjej som vill ge din kille en skön, avslappnande upplevelse i present.

Tiden stannar
Det känns som att tiden stannar, eller rättare sagt, man skulle önska att den gjorde det. Massage är bland det skönaste som finns. Arbete framför datorn på redaktionen gör att nacke, axlar och rygg blir lite stela. Det uppstår lätt spänningar. Styrketräningen på gymmet hjälper, men att sedan krydda livet med massage då blir det bara toppen för nacke, axlar och rygg. Det känns så skönt.
Dämpad belysning, rogivande musik, eteriska oljor, händer som knådar och mjukar upp muskelknutar gör att jag ”flyter” bort, långt bort. Man vill bara ”flyta” längre och längre bort. Allt känns så där avslappnat skönt, hjärnan går ned på lågvarv, andningen går ned liksom pulsen när varma mjuka händer behandlar nacke, axlar och rygg.

Trött hy
Sedan väntar ansiktet. För en lekman kan det vara svårt att veta vad som är vad inom hudvård. Peeling, scrub och mask är ord man kanske bara har hört flyktigt, utan att bry sig om vad det betyder.
Jag njuter av en lång ansiktsbehandling där varma händer masserar trött hy och syre tillförs via en sval ansiktsmask som verkligen trollar bort mörka ringar under ögonen och lämnar efter sig en fräsch hy med en lyster som verkligen märks.
Personligen tycker jag att huden är bland det mest fantastiska på människokroppen. Tänker alltid på det när jag ser kvinnor som är havande med en ”medicinboll” på magen, huden är elastisk och kan töjas, den spricker inte bara för att en bebis ska komma till världen. Huden skiftar färg, genom huden svettas vi, det handlar om ett sinnrikt system som fungerar som kroppens egen ”luftkonditionering” när vi känner oss varma.
En snygg och ren hud traktar många efter. Sol och vind kan sätta djupa fåror i ansiktet. Kontaktlinser framkallar fler blinkningar med ögonen och kanske rynkorna kommer i all hast. En hälsosam kost och att dricka vatten är viktigt. Rökning gör huden dassig. Vi kan själva avgöra i mångt och mycket vilken hud vi vill ha.

Frågeformulär
Besöket på Reflections Hair Nails & Skin Care har först börjat med att jag har får fylla i ett formulär. Frågorna kretsar bland annat kring vilken hudtyp du har, om din sömn är djup eller ytlig, vilket arbete du har och hur ofta du motionerar. Rökning, kontaktlinser, hudvårdsprodukter, allergier och sjukdomar är andra områden.
Du sitter i lugn och ro och fyller i formuläret och lämnar det sedan till den person som ska behandla dig. När du väl är inne i rummet får du en del ytterligare kompletterande frågor kring din livsstil.

Fotbad
Det blir massage innan pedikyren och fotbadet väntar. Oj, säger jag bara. Fötterna utsätts för en otrolig belastning varje dag. Vintertid stänger vi in dem i tjocka skor. Poolvatten torkar ut fötterna och vem har inte upplevt den befriande känslan att ta av sig skidpjäxorna efter en heldag i Sierra Nevada. De trivs bättre på sommaren i sandal-landet Spanien.
Mina regelbundna joggingturer barfota i vattenbrynet ger dock lite torra fötter. Mina fotsulor är å andra sidan lite tjockare jämfört med om jag ständigt skulle gå i skor med tjock sula. Fotsulan blir stimulerad när jag trampar på sand, grus och ojämnheter på stranden. Rena rama zonterapin brukar jag intala mig själv.

Mint och eucalyptus
Fotbad, scrub, fotmassage borde jag skämma bort mina fötter med lite oftare. Fotbadet med havssalt, mint och eucalyptusolja mjukar upp mina torra hälar och piggar upp mina trötta fötter. Jag sitter skönt tillbakalutad medan fötterna masseras och tas om hand.
Till slut avrundas besöket på skönhetssalongen med att mina naglar blir manikyrerade, fräscha och naturliga. När dessa rader skrivs kan jag därför glädja mig över fingrar med fräscha naglar som dansar fram över tangenterna.
Nåja, pekfingervalsen, vill säga… och mina fötter känns så svala i den heta eftermiddagen.Mirakelmedicin till fötter
Mirakelmedicin till fötter