Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV

Hallå där…

…Sandra ”Estelle” Melkersson, svensk fotomodell i Madrid som tidigare prydde omslaget på Svenska Magasinet och sedan hamnade på omslaget till ABSOLUT Marbella…


Av Ola Josefsson

Hur hamnade du på omslaget till ABSOLUT Marbella?

-I våras tyckte några vänner att jag skulle ta kontakt med en modellagentur. De blev jättenöjda och jag fick börja direkt, de säljer mina bilder till tidningar och kataloger.
-Det var modellagenturen som tyckte att jag skulle vara med i ABSOLUT Marbella. De skickade kort på mig och flera andra modeller. Jag fick jobbet och vi gjorde ett modereportage, tema rött i Madrid.

Sedan du började för fyra månader sedan har du hunnit med en hel del?
-Det har börjat väldigt bra. Det har blivit fem katalogjobb, två reklamjobb, sju modereportage, två jobb för Loreal och en catwalk. Katalogjobb ger bäst betalt, tidningar är roligast. Det kan vara olika teman med fyra, fem bilder, så det går fort att plåta. Det är många som står i bakgrunden och hjälper till. Modereportage kommer i tidningar och syns mera.

Så modelljobbet tänker du inte lägga på hyllan i första taget?
-Jag vill gärna fortsätta att arbeta med tidningar, mode, skönhetsreportage. Det blir katalogjobb från sommar till vinter med allt från bikini till pälskappor och underkläder.
-Man går på casting, det skickas bilder på mig till Grekland, New York och andra ställen. Det är ett jobb utan gränser i världen. Konkurrensen är knivskarp, det kan vara 200 modeller på en casting, de väljer den som de gillar bäst. Allt beror på vad de vill ha för profil och målet med castingen. Vill de sälja till spanjorskor så tar de ingen blondin i första taget.

Vad är spanjorernas intryck av den blonda tjejen?
-Det är väl som i den övriga världen. Men bara för att man är blondin betyder inte det att man automatiskt blir bra på kort. Det handlar ju om utstrålning eller att modellen har stora blå ögon.

Hur är det att bo i Madrid?
-Jag har tidigare bott i Marbella som är en turistmetropol på Solkusten. Madrid är en spansk storstad, det är inte lika lätt att träffa folk som pratar engelska exempelvis. Det är stora avstånd i Madrid och mycket trafik. På morgonen är det värst. En sträcka på 10 till 12 km tar en timme med bilköer, det är stressigt.
-Madrid har suveräna restauranger. Jag älskar spansk mat och kulturen i Madrid. Jag går gärna på en riktig spansk restaurang, dricker goda viner och äter god mat och sitter gärna fyra timmar.
-Efterrätter och godis hoppar jag gärna över med tanke på modelljobbet det gäller ju att hålla figuren. I övrigt är Medelhavsdieten nyttig förutom att spanjorer äter bröd till allt, och det får man inte stoppa i sig för mycket av.

Hur ser hösten ut för din del?
-Samtidigt som modelljobbet ska jag försöka plugga ekonomi på distans. Det blir en del resor i mitt jobb, allt beror på vilka jobb jag får. Men var jag än är i världen kan jag koppla upp mig på Internet och plugga. I september är det casting som gäller, då sätter säsongen igång igen efter semestern. Sedan väntar modeveckan i Madrid med skinn och päls.