Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV

Stefan Lindwall 30 år som mäklare

Stefan utanför kontoret på Los Naranjos Golf tillsammans med sin sekreterare Esther
Stefan utanför kontoret på Los Naranjos Golf tillsammans med sin sekreterare Esther
Vi fick en pratstund med Stefan Lindwall på Los Naranjos Golfklubb med anledning av att han i år jubilerar som mäklare.


Den 6 juli var det exakt 30 år sedan Stefan tog sin mäklarexamen i samband med att han öppnade Bjurfors kontor i Malmö. Som utbildad byggnadsingenjör hade han från 1975, spenderat 10 år i arabvärlden och därefter 2.5 år med Skanska i Alicante.

Tillbaka i Malmö träffade han Percy Nilsson som erbjöd arbete på Costa del Sol där han var involverad i flera byggprojekt, bl a Estepona Marina Bay med ett par hundra lägenheter intill Playa del Cristo. Men det var framför allt bygget av det nuvarande klubbhuset på Los Naranjos Golf som Stefan engagerades i.

Ganska snabbt träffade han sin fru Inger Bergman, allas vår representant för Sanitas sjukförsäkringar och de fick dottern Elsa år 1992 .

Stefan tog steget från Los Naranjos och startade mäklarbyrå i Aloha Pueblo tillsammans med Elisabeth Morback, ett fantastiskt samarbete under 15 år som fortgår än idag. Överhuvudtaget är det en trevlig anda mellan de etablerade mäklarna här i Golfdalen, menar Stefan.

Alla känner varandra och drar sig inte för att samarbeta, tvärtom ,allt för kundens bästa !  För ca 5 år sedan blev han erbjuden att åter öppna kontor på Los Naranjos, ett erbjudande han inte kunde motstå och under Bjurfors paraply öppnade han eget.

Stefan är i dag i allra högsta grad aktiv som mäklare även om han valt att trappa ner något och har avslutat samarbetet med Bjurfors. Det är främst i Nueva Andalucia och Golfdalen som Stefan arbetar men erbjuder även Estepona-området via sin danska medarbetare Lone Madsen. Med sin enorma erfarenhet och bakgrund kan Stefan marknaden på sina fem fingrar.

Han kan hjälpa er att hitta rätt objekt och fullföljer alla försäljningar hela vägen. Ett fint samarbete som agent för försäkringsjätten Liberty är också ett plus.

Under sin tid i Spanien har han upplevt tre högkonjunkturer med många aktörer som kommit och gått däremellan. Och sånt är lärorikt. Dagens spekulanter är penningstarka och söker bättre lägenheter eller villor, berättar Stefan. Och medelåldern har sjunkit markant de senaste åren.

Välkomna in på en kaffe och prata om fastigheter, hälsar Stefan.