Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV

Den magiska ön i Sevilla

En svalkande dusch...
En svalkande dusch...
Tycker du om när det kittlar i magen? Är du inte rädd för att blöta ner dig? Då är det här stället för dig! Rysliga bergochdalbanor, mumsiga våfflor och vilda pirater – La Isla Magica har allt


Av: Pia Jonasson

Ta med familjen eller kompisgänget, klädda i bekväma kläder, och tillbringa en dag på Sevillas spännande nöjespark. Parken är dessutom en fröjd för ögat med grönskande planteringar och blommor som sprider en sagolik doft.

Fritt fall
Vi började med el Desafío som tog oss 68 meter rakt upp i luften. Vågar du öppna ögonen bjuds du på en fantastisk utsikt över Sevilla, men sedan är det fritt fall rakt ner…
Bergodalbanan El Jaguar är en annan hisnande upplevelse, liksom Iguazi med sina vattenkanaler. För de lite mindre finns snällare alternativ, som bilar och karuseller.
Filmer i alla varianter finns att se i de olika biograferna. En av nyheterna för i år är Cinemon 4, en tredimensionell filmupplevelse som bjuder på läskiga överraskningar…

Matställen
Den som blir hungrig kan äta en ”perrito”, en spansk variant av varmkorv. Köpter du den vid ”el Fuerte” (Fortet) kan du njuta av levande musik från en stor scen.
Även en lunchbuffé kan avnjutas inne i fortet. Något som du också måste provas är isdrycken XX, en slags smoothie med olika smaker.

Teater
Teaterföreställningar visas efter ett rullande schema. Vid ett av skeppen hålls en piratshow med sjörövare som kastar sig mellan masterna och skjuter med kanoner.
Vi såg en fågeluppvisning, där en enorm och hungrig afrikansk gam skrämde både mig och barnen i publiken. Varje dag avslutas dessutom med en spektakulär vatten- och ljushow som utspelar sig över sjön i parkens mitt.
Att åka till Sevilla tar drygt två timmar med bil från Malaga, men det finns också tåg och bussar som kan föra dig till staden.


La Isla Magica
Hemsida: www.islamagica.es  (engelska finns som språkval)
Öppettider under högsäsong:
Kl. 11.00 -23.00
Priser under högsäsong: (För entrépriset får du åka hur mycket du vill)
Vuxna: € 23,50
Barn: € 16,50Pirater i Sevilla - se upp!
Pirater i Sevilla - se upp!