Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV

Bikinin firar 60 år i sommar

Bikinireklam från 70-talet
Bikinireklam från 70-talet
År 1946 tog Louis Rérard över sin mammas underklädesaffär i Frankrike. Där lanserade han bikinin. Till en början blev folket blev chockat, det nya plagget blottade ju naveln och det var på den tiden väldigt kontroversiellt med utmanande kläder


Av Mary Touma

Inga modeller ville visa sig i Louis Rérards skapelse. Tiden var inte mogen – inte än i alla fall. Men 1958 kom dock genombrottet. Marilyn Monroe fotograferades i bikinin i en Hollywoodstudio och efter det spreds trenden.
Namnet bikini kom ifrån provsprängningen av kärnvapen i Bikini-Atollen. Rérard föreställde sig att det bara återstod småbitar kvar, eller så sprängdes baddräkten i två delar? I vilket fall som helst döpte han därför hans skapelse till just bikini.
En modereporter säger i Daily Express:
-I sommar när du packar din nya tvådelade ska du gratulera den på födelsedagen och du bör också tacka ingenjör Rérard för att han gjorde så mycket av så lite.

Trender i sommar
I sommar är det surf inspirerade badkläder som gäller. Tryck, randigt, rutigt och blommigt.
För dig som vill synas extra mycket på playan i sommar är tropiska färger det du bör satsa på, exempelvis blått och fuschia. För den som inte vill stå ut så är klassiskt svart en färg som aldrig försvinner.
Delen gör ju helheten och det gäller även badkläder. Bälten, brodyr och spets är detaljerna som ger dig det lilla extra.

Stilar
Bikini – Sommarens hetaste modell är en superliten triangel överdel med sidsnörning på underdelen. Håll utkik efter inbyggd push up bh för extra kurvor.
Tankini – En version av bikinin men som endast tillåter att en liten del av magen blottas. Om man inte vill att magen ska synas alls så ska man satsa på en ”mock tankini”.
Bandini – Bikini med en bandeu  överdel, d.v.s. en rak randlik tygbit.
Maillot – Baddräkten. Några kreativa designers har infört den urklippta versionen av baddräkten. Den baddräkt som gäller i år är antingen den urklippta, den enaxlade eller den som knyts i nacken.
Boy legs – Underdelen består av kort korta shorts. Denna modell har dock en tendens att få benen att se kortare ut.

Komplement
Som komplement till badkläderna är sarongen tillbaka med sköra tyger och fina tryck. Knyt den på sidan, fram eller vid brösten.
Är sarongen inget för dig så är långa tunikor inne i sommar. Satsa på en i tunt tyg så att hettan inte blir outhärdlig på väg till och från stranden.
På fötterna är det flip flops du bör ha. De fungerar lika bra på stranden som på stan.Det finns även bikinimodeller av det udda slaget...
Det finns även bikinimodeller av det udda slaget...