Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV

Ett besök på nya sjukhuset

När Maria José Cañete startade Helicopteros Sanitarios för 30 år sedan, var förutsättningarna på Costa del Sol annorlunda. Vägnätet var inte utbyggt, motorvägen fanns inte, inte heller Hospital Costa del Sol i Marbella och bilköer var vanligt förekommande. Det var där hennes idé föddes om snabba sjuktransporter.


Idag har företaget runt 200 medarbetare i sitt team och Maria José´s vision om att skapa ett eget, komplett sjukhus med högsta standard har förverkligats. Sjukhuset är byggt för medlemmarna men är öppet för alla, nu även med akutmottagning öppen dygnet runt.

Medlemskap löper årsvis och ger primärbehandling i hemmet av läkare. Ni bara ringer larmcentralen så kommer ambulans och läkare 24/7 till er och nu med ett eget sjukhus kan en komplett sjukvård erbjudas.

Vi guidas runt i sjukhuset av överläkare Dra Rosa de Cozar. Detta sprillans nya sjukhus imponerar verkligen med all sin toppmoderna utrustningen. Vi börjar på källarplan där all röntgen finns, ultramodern datortomografi, mammografi etc. I gatuplan hittar vi akutmottagning, receptionen, husläkare, larmcentral och väntrum med cafeteria.

En trappa upp hittar vi 10 st individuella rum för de som behöver stanna kvar på sjukhuset för observation. Rummen är praktiskt och smakfullt inredda och ger mer än känsla av ett förstklassigt hotell som dessutom serverar mycket bra mat. Allt detta för att patienten skall må så bra som möjligt och återhämta sig på bästa möjliga sätt.

Även laboratoriet ligger på denna våning med administration och specialist mottagning på andra våning för tandläkare, ögonläkare och estetisk medicin inkl. laser behandlingar. Överhuvudtaget märks att personalen är ett sammansvetsat team som verkligen bryr sig om vilket ger en enorm trygghetskänsla.

Förutom sjukhuset som ligger lämpligt placerat mitt på kusten intill Puerto Banus, finns också läkarstationer i Fuengirola, Los Boliches och i Manilva.

Dessa har öppet måndag - torsdag 8 - 19, fredag 8 - 17. Husläkare finns på plats med tidsbeställning 9 - 14.30. Det går även här att boka tid med specialister. Helicopteros Sanitarios gör hembesök alla dagar dygnet runt i området La Alcaidesa/Sotogrande till Torremolinos. helicopterossanitarios.com