Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV

Anthony's Diamonds en juvel bland butiker

Sedan 1983 har ägaren Anthony Ronald Barnes drivit en butik på Ramon y Cajal i Fuengirola. Detta är inte en butik vilken som helst och definitivt handlar det inte bara om diamanter. Detta är en smyckesbutik, en pantbank och en antikaffär!


Text: Anja Erixon

Visserligen är diamanter och andra ädelstenar en stor del av verksamheten, så stor att det i deras marknadsföring ibland används fraser som "Diamanter är miljoner år gamla, varför då köpa nya?".
Dessutom har de mycket bra priser, köpare av diamanter betalar endast en tredjedel av det priset som man får betala i de "fina" butikerna!

Men affärsverksamheten består av flera olika delar. De köper och säljer smycken, guld, silver, antikviteter, konst, klockor och annat som håller värde.  De är även mycket intresserade av udda och annorlunda föremål, gärna Art Deco och jadefiguriner. Anthony's Antiques, som butiken egentligen heter, är licensierade som guldhandlare, juvelerare och pantlånare.

En annan del av verksamheten syns inte i butiken. Om man har värdeföremål i sitt hem och inte vill köra omkring med dessa kan man boka ett hembesök. Då kan man få sin konst eller vad man nu kanske vill sälja fritt värderat. Man kan även få en värdering utförd inför lån. En del av verksamheten är även uppköp av dödsbon.

I butiken kan man idag se fler ur familjen Barnes. Bland de anställda finns sönerna Thomas och Harrison samt dottern Lucy. Som kund blir man alltid vänligt och professionellt bemött.

Butiken ligger på Avenida Ramon y Cajal 40 i Fuengirola. Deras öppettider är måndag till lördag 10 - 14. Eftermiddagar används till hembesök.