Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV

Skandia Mäklarna: "Vi tror på en långvarig relation med kunderna"

Svenska Magasinet har träffat Anna och Andreas Mezan, franchisetagare för Skandia Mäklarna i Marbella, Malaga, Nueva Andalucia och Estepona.


Ni har nu bott på Costa del Sol i 12 år. Varför valde ni Marbella?
Det började med en semesterresa och en träff med Kjell Hummelgren, svensk mäklare i området som blev lite av en mentor för oss och vi började skicka honom kunder från Sverige, berättar Anna.

Ni var redan mäklare hemma i Sverige?
Absolut, vi träffades faktiskt på KTH när vi läste till fastighetsmäklare och efter det öppnade vi tillsammans Stil Mäkleri, med specialité på Stockholms innerstad och skärgårdsbostäder i Hälsingland. Och vi jobbade väldigt mycket, många timmar, säger Andreas. När vi började jobba här nere var vi en av de första svenska mäklarna med en gedigen grundutbildning i mäklaryrket.

Och sedan kom Skandia Mäklarna in i bilden?
Det var vi som tog Skandia Mäklarna till Costa del Sol och öppnade 5 kontor här första året, berättar Anna. Efter det har Skandia Mäklarna expanderat snabbt och idag finns 16 kontor i hela Spanien.

Varför väljer kunder er?
Vi jobbar lite annorlunda, är mer entreprenörer än franchisetagare, säger Andreas. Vi tror på en långvarig relation med kunderna och ser hellre till detta än att göra snabba avslut. Vi har hittills arbetat som specialiserad köpmäklare vilket nu är på väg att förändras.

Ni har sålt många villor i golfdalen, hur kommer det sig?
Vi är väldigt starka just på exklusiva villaprojekt och är bland de främsta i Spanien på korta försäljningsperioder, menar Andreas. Vi anordnar otroligt välorganiserade “Open House” event som blivit en mötesplats för intresserade investerare och spekulanter. Våra “Open House” är alltid välbesökta tillställningar där många lokala mäklare av alla nationaliteter minglar och eventen leder ofta till snabba avslut.

Ni kan kontakta Andreas Mezan på tel +34 671 613 444