Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV

Djurspalten: Räddningscenter för hästar

ARCH (Andalucian rescue center for horses) startades för 7 år sedan och drivs av en grupp internationella volontärer som älskar hästar. Här får illa behandlade hästar och åsnor ett hem, omsorg och skötsel för att så småningom omplaceras i nya trygga hem.


Det är i många fall en lång och kostsam historia med speciell kost, veterinär kostnader, specialbehandling av hovar och tänder.

Just nu har ARCH 7 hästar och 3 åsnor i sina hagar på farmen mellan Alhaurin del Grande och Coín. Ytterligare 3-4 hästar finns utplacerade hos fosterhem.

Deras fantastiska arbete räddar varje år ca 35 djur. ARCH drivs med hjälp av gåvor, insamlingar och de har en butik i centrala Alhaurin del Grande som fungerar riktigt bra och där inkomsterna hjälper till attbetala hyran på farmen. ARCH är ständigt i behov av hjälp både på farmen och i butiken.

Om ni vill träffa djuren och få veta mer om deras historia är ni alla välkomna till farmen varje dag mellan 9 och 11. Läs mer på horserescuespain.org Andra organisationer för hästar och åsnor:
• www.serch.es
• asociacioncydsantamaria.es
• www.elrefugiodelburrito.com