Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV

Bättre och bättre varje gång

Vi tar tidigare besökt El Morro de la Habana som är en relativt ny restaurang i Benamara, Estepona. Nu i höst har man nya rätter på menyn och det var lite spännande att komma tillbaka.


Denna gång la vi märke till redan vid ingången att nya detaljer och mera typiska kubanska prylar dykt upp. Ta en titt i vitrinskåpen vid ingången, det är mycket intressant. Inredningen kan tyckas vara lite 80-tals retro stil, very Kuba vill jag påstå och urvalet av cigarrer är imponerande.

Ölpumparna är äkta saxofoner, tro det eller ej. Kubansk salsamusik spelar i bakgrunden. Under vinterhalvåret bjuder El Morro på levande musik fredag och lördag kvällar. Härlig rytmisk salsa och det är svårt att sitta stilla när man hör den.

För er som tycker om ceviche är detta en förrätt som vi verkligen rekommenderar. Den serveras i ananas skal och smakar toppen. Ost gratinerad squash rullad fylld med svamp och sparris är ett gott vegetariskt alternativ.

V​i imponerades av en prisvärd och välbalanserad köttmeny​ med Chateaubriand, oxsvansgryta, lammskuldra för två att dela på, grillspett på nötkött. För visst är det så att höst och vinter dras vi mer mot kötträtter. Denna kväll valde vi lamm som var otroligt bra, lagat till fulländning med kött som nästan faller av benet, serverad med den svenska favoriten nypotatis!! mintsås och gröna bönor. En riktigt höjdare för er som gillar lamm.

​Det sägs att en dessert kan vara bra för matsmältningen och vi delade därför den gudomliga kokos creme caramel​.

​El Morro de Habana har öppet alla kvällar utom måndagar fr kl 18.00.​