Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV

Vi köpte bostad i Spanien

Andrea Rosso & Olle Hernborg med döttrarna Maya & Sofia
Andrea Rosso & Olle Hernborg med döttrarna Maya & Sofia
Vi har under många år rest till Spanien flera gånger per år och kom till slutsatsen att vi ville äga ett boende i Spanien.


Helt enkelt för att ha flexibiliteten att kunna åka ner lite oftare och när vi vill.

Efter en del diskussioner så landade vi i att klimatet är viktigt – om vi åker ner på senhöst/vinter/tidig vår så vill vi ha ett behagligt klimat och det spelade in i valet av område i Spanien. Marbella och Estepona är båda trevliga städer att strosa runt i/besöka med närhet till många intressanta platser. Vi letade efter ett boende nära stranden med stor terrass gärna med pool i området och relativt nära livsmedelsaffärer. 

Innan vi startade letandet på allvar läste vi på om hur bostadsköp i Spanien går till. Det skiljer sig en del från hur det går till i Sverige och därför kändes det tryggare att anlita en svensk mäklare för köpet. Valet föll på Fastighetsbyrån och våra tidigare positiva erfarenheter av byrån hemifrån spelade in en del i det valet. Vi hade en HEL DEL frågor såklart, vilka de hanterade på ett bra sätt – det kändes helt enkelt väldigt tryggt under hela processen.

Vi förstod ju att det föreligger andra regler kring fastighetsägande och ansvarsfrågor i Spanien och att juristernas roll i affären var viktig. Vi kände att vi fick svar på alla våra frågor av Fastighetsbyrån och fick stöd både innan, under och även nu efter köpet. Vi kändes oss trygga.

Vårt bästa råd till andra som ska köpa är att vara noggranna med de kriterier ni har för köpet, lista för-/nackdelar med de boenden ni besöker, MEN var beredda på att kompromissa. En annan sak är att kolla upp hur utvecklingsplanerna ser ut för det område där ni väljer att leta bostad – kommer det att byggas mycket framöver? Finns det planer på nya vägar? Bättre kommunikationer?

När vi kommer ner till vår bostad besöker vi gärna både Marbella och Estepona, framförallt Estepona som vi tycker är en jättemysig stad med många restauranger, smågator och en stor, fin sandstrand.