Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV

Robert Wells: Spanish edition av Rhapsody in Rock tillsammans med The Vocalettes

Den 14 oktober kommer Robert Wells med Lars Risberg, bas, och Roine Johansson, trummor, till den spanska Solkusten för att uppträda för tredje gången. I år tillsammans med The Vocalettes.


Av Ola Josefsson

- The Vocaletts firar 15 år. Sångtrion kom till i samband med Rhapsody in Rock 2002 och sedan dess medverkat i flera produktioner och gjort egna konserter, säger Robert vars hustru Maria ingår i trion tillsammans med Hanna Wanngård och Pernilla Cowan.

En svängig tillställning utlovas med en spansk touch.
- Det blir en spanish edition av Rhapsody in Rock. Trion i The Vocaletts jobbade tidigare för Vingresor på Kanarieöarna som reseledare. Maria satte upp shower där.

Det blir tredje gången för Robert Wells på Solkusten. Vi som var på plats första gången minns en fantastisk föreställning. Fullsatt och festligt när trion inledde sin hyllningsturné till Charlie Normans minne med showen ”A tribute to Charlie”.
- Men sanningen är att jag mådde pyton den gången. Jag hade magsjukan. Jag är en stor älskare av spansk mat med tapas och gjorde misstaget att äta allt som fanns. Det var en starkt medicinerad pianist den gången, säger Robert och skrattar.

Det märkte inte vi som satt i publiken?
- Med adrenalin i kroppen och en glad publik glömmer man bort om man är dålig…

Ifjol besökte Robert Wells kusten i samband med motorcykelsemester och turer till Ronda och Gibraltar.
- Jag gillar Spanien, kusten och den spanska maten. Vi har ett sommarställe i Florida, det är lite långt. Det är inte omöjligt att jag gör som flera av mina vänner och skaffar en semesterbostad i Spanien. Skönt att ha något i soliga och ljusa Spanien och mötas där.

Den 14 oktober klockan 21.30 är det dags för scenen i Las Lagunas teater i Mijas?
- Jag är mycket tacksam för att få göra spelningar inför den trevliga publiken. Las Lagunas teater är en toppenteater. Det är enkelt, bra instrument, känslan är den rätta, vi känner oss hemma där.


 

Det kommer att bjudas på nytt örongodis, nyskriven musik efter ett samarbete med författarinnan Camilla Läckberg. Robert och Maria Wells har gjort ett privat koncept tillsammans med Läckberg som också skriver låttexter.
- Det blir en tidsresa med musik. Från Rhapsody in Rock till Memphis och Camilla Läckberg-plattan. Med The Vocaletts på plats blir det även Alice Babs.
- Precis som Charlie Norman har vi ingen 100-procentig låtlista. Jag hojtar de två tre första låtarna, sedan skapar vi och publiken en kväll tillsammans som ska vara unik. Det ska vara lustfyllt att spela. Det känner publiken.

I övrigt jobbar Robbert Wells med många projekt. Kina som han har besökt 55 gånger är han oerhört stor. Han arrangerar pianocamps och är mentor till unga duktiga pianister. Han håller föreläsningar om hur det började under temat ”Mitt liv som komp-hund”. Nyligen firade han 30 år som artist.
Det blir jobb med Lennie Norman, och de för boogie woogie vidare.

När jag når Robert Wells på telefon i slutet på augusti är han på väg ned i ”gruvan”. ”Gruvan” är hemstudion. 
- Nu ska jag gå ner i gruvan och jobba. Har fått ett riktigt bra uppdrag via killar som jobbar vid Disney att spela in klassisk musik till en tv-serie som ska visas i Latin- och Nordamerika.
 Vittsjö