Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV

Specsavers stöder de dövstumma

Fram till slutet av december i år stödjer Specsavers Fundación ONCE och deras stiftelse för de dövstumma i Spanien.


Målet är att samla in 6.000 € genom att erbjuda gratis synundersökningar i alla butiker i Spanien och att be dem som genomgår undersökningen att donera 1 €. Pengarna kommer att gå till tolkar som spelar en avgörande roll i de dövstummas liv så att de kan leva sitt till fullo och kommunicera med omvärlden.

Specsavers har valt att stödja de dövstumma vilka har stora svårigheter att ha en riktig kontakt och kommunicera utan hjälp. "De flesta synskadade kan med hjälp av sina andra sinnen kommunicera med omvärlden medans dövstumma upplever omvärlden genom beröring och behöver hjälp att kontakta omvärlden.

ONCE´s tolkar är ögon, öron och den dövstummes röst, en mycket viktig roll i deras liv. Vi hoppas samla in 6.000 € vilket ger 400 timmars extra tolkhjälp. Med andra ord behöver vi 6.000 personer som kommer in för en syntest och donerar 1 € innan årets slut" förklarar Jose Angel Moral-Tajadura från Specsavers Opticas.

Besök din närmaste butik för att delta. Specsavers har 8 butiker i Spanien, 2 på Costa del Sol, 5 på Costa Blanca och en på Mallorca. Läs mer på specsavers.es