Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV

Fastighetsbyrån svarar: Hur har sommaren varit i Nerja och Torre del Mar?

Hektisk! Tidigare år har sommarmånaderna varit en relativ lugn period för oss men så har det inte alls varit denna sommar. Vi har haft många kundbesök, både spontana och i förväg planerade, ordnat en hel del visningar och sålt ett 30-tal bostäder, nyproduktion såväl som begagnade bostäder, villor, radhus och lägenheter. Så hektiskt men roligt!


Är sommaren en tid för bostadsköp?
Många bostäder i Nerja, Almuñécar och Torre del Mar med omnejd är ju uthyrda under sommarmånaderna, då man som ägare får bäst betalt vid uthyrning. Det är därför inte alltid möjligt för oss att visa alla bostäder vi har till salu under just sommaren. Men ofta kan vi ändå visa bostäder som hyrs ut när byte av hyresgäster sker, vilket vanligtvis är på lördagar.

Har ni märkt någon skillnad sedan förra sommaren?
Ja, efterfrågan ökar, speciellt från skandinaver, och det är fler och fler som köper.

Hur tror ni projektet för en golfbana i Nerja kan påverka marknaden?
Vi tror det skulle vara jättebra för Nerja. Torre del Mar har sin golfbana (Baviera golf) dit många Nerjabor åker för att spela golf. Blir det en golfbana även i Nerja, kommer Nerja bli ännu hetare! Det kan betyda att priserna, som redan är på väg upp längs hela östra Costa del Sol, går upp ännu snabbare och mer just i Nerja.

Det är Johan Eckervik som svarat på frågorna. Han är tillsammans med Christina
Bergsten franchisetagare i Nerja och Torre del Mar.