Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV

Ät gott på strandpromenaden i Almuñécar

I Almuñécar är det kutym på alla barer och restauranger att servera en tapas med din drink. Den här dagen på restaurang och tapasbaren La China bjöds vi på en suveränt god "ensalada rusa".


La China har fått sitt namn efter den småsten, "chinos", som finns på stranden direkt nedanför restaurangen. Med andra ord inget göra med landet Kina. Nu i sommar öppnar La China redan kl. 10 och serverar frukost för att sedan gå över till "raciones", maträtter att dela, lunchmeny och kvällspasset fram till midnatt.

På terrassen sitter man i behagligt skyddat läge med fin utsikt över stranden San Cristobal. Ägare till La China är belgiske Johan som hade en dröm om att äga en beach bar.

Det var vid ett besök till kusten från La Viñuela där han är bosatt som han hittade La China, etablerad sedan 1996. Vi åt den fräscha salladen Tropical med en kombination av frukt och grönsaker. Därefter provade vi en mycket god hemgjord pizza med rökt lax. Menyn är omfattande med risrätter, kött, pasta och fisk som alltid är dagsfärsk.

Och naturligtvis finns de mest kända belgiska ölen i baren. Välkomna!