Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV

Regina's al Mar i Fuengirolas fritidshamn

En söndag eftermiddag, när hela Fuengirola var full av människor, bestämde vi oss för att åka ner till hamnen för en lunch. Vi valde Regina's, en fräsch nyrenoverad restaurang i hörnet, närmast båtarna i riktning Malaga.


Text och foto: Erixon Consulting

Det tog en stund innan vi hade valt vad vi ville äta, det fanns så mycket gott att välja på. Menyn är italiensk, med vissa skandinaviska inslag. Ägarna är från Marocko, men har drivit restaurang under många år i Italien. Vi började med en räksallad och en gravad lax. Räksalladen var väldigt god med gott om räkor, avokado och en riktigt god dressing. Laxen blev en kulinarisk överraskning. Laxen var fast och fin, men det var såsen till som vi blev extremt förtjusta i! Den var majonäsbaserad med örter, där dragonsmaken kom fram riktigt bra.

Till huvudrätt valde vi en Cotoletta Milanese och en Entrecote. Båda rätterna var till full belåtenhet, även om jag saknade citron eller lime till snitseln.  Vi ville ha en tallrik med Osso Buco, men den hade vi behövt förbeställa.

Efter detta var vi ganska mätta och belåtna, men vi ville ändå prova ett par desserter. Det blev en Tiramisu och en fräsch fruktsallad. Tiramisun var mycket god och inte mastig som den ibland kan vara. Fruktsalladen bestod av minst nio (!!) olika färska frukter. Inte en burkfrukt så långt ögat nådde!

Det totala intrycket av vårt besök är att det definitivt är värt ett besök. Prisnivån är med tanke på kvalitén angenämt låg. Det enda negativa var att servicen var något långsam, kan ha berott på att de saknar serveringspersonal. Men de som var där är mycket trevliga och det märktes även bland de övriga gästerna. Många av dem var helt uppenbart regelbundna gäster. Och det är ett gott betyg!