Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV

Mat från Kuba och Medelhavet

För er som känner till Kuba och Havanna så vet ni att restaurangens namn "El Morro de Habana" kommer från den fästning som ligger vid inloppet till Havanna-bukten.


Och eftersom ägaren är delvis kuban, vart valet av namn ganska enkelt. Vi var här redan i september när det var nyöppnat och de har sedan dess lagt ner tid på att förbättra dekoren och skapa en bra atmosfär och stämning i lokalen. I bakgrunden spelas latinsk musik med tango takter, vilket ger restaurangen en säregen retro känsla.

Levande musik är det fredag, lördag och söndagar. I sommar under juli och augusti varje kväll.

Börja kvällen med en färgstark cocktail, en daiquiri eller mojito som är husets specialitet. Gröna bananer eller kokbananer används mycket på Kuba och vi provade banan chips med mojo dip i väntan på förrätten som var en bananbåt fylld med grönsaker och strimlat kött. Perfekt förrätt att dela på. Vi såg en verkligt läcker paella med stora räkor serveras på ett annat bord, en storsäljare bland semesterfirare som även barnen gillar.

Till varmrätt smakade vi hel calamar serverad med sallad, fräscht och nyttigt, samt en typ av lövbiff med ris, svart bönsås och friterade kokbananer. Nya smak kombinationer är alltid trevligt, speciellt som det smakar gott. En läcker tallrik att dela med olika efterrätter, kokosflan, glass, supertunna skivor av ananas som inte alls smakade ananas, choklad brownie och kiwi lade locket på en förträfflig måltid. Vi ser fram emot ett besök i sommar och kubanska smaker under bar himmel, kanske till och med lite dans till lockande latinska tongångar.

Läs menyn på  elmorrodelahabana.com