Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV

Klassisk restaurang på stranden i Marbella

Att sitta på stranden och äta en bit mat hör till en av de mest populära aktiviteterna bland både bofasta och semesterfirare. Efter flera stormar under våren har tyvärr mycket sand försvunnit från stränderna i Marbella men en båt är nu på plats och pumpar in ny sand för att återställa allt så fort det bara går.


El Sombrero är ju känt för att vara en av de bästa restauranger för en måltid med fötterna i sanden men tills vidare sitter man under tak på terrassen. El Sombrero har successivt renoverats, förra vintern gjordes kök och bar om helt och nu är ett nytt golv på plats, även nya möbler och runt väggarna finns praktiska soffor. Det var Mikael som serverade oss och han bjöd först på goda ugnsbakade musslor med grönsakspuré och räkor.

Lenguado filéer med musslor, räkor, ris är en smakrik glutenfritt rätt men den som säljer allra bäst är Dorada Roteña, en fiskrätt från Cadiz som kan lagas med olika typer av fisk. Paella är för många ett måste när man äter på stranden och Mikael berättar att speciellt deras svarta paella är otroligt populär där riset smaksatts och färgats med bläckfiskbläck. Som avslutning bjöds vi lemon merengue, en av många specialgjorda desserter.

El Sombrero är ett äkta familjeföretag där syskonen Natalia, Mikael och Nicolas numera driver stället, som funnits sedan 1973. Och eftersom mamma Margareta är svensk pratar alla tre svenska. Ni hittar El Sombrero en trappa ner från strandpromenaden, på västra sidan av sporthamnen i Marbella.

Öppet varje dag hela dagen. Se mer på Facebook eller elsombreromarbella.es där ni kan se hela menyn.

Välkomna!