Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV

Adana - liten välgörenhetsorganisation med stort hjärta. Vi söker volontärer!

Undangömd vid foten av Sierra Bermeja, strax utanför Estepona, finns en liten samling rosamålade hus. Husen var en gång skydd för herdar men är numera hem för ADANA, en välgörenhetsorganisation som tar hand om och omplacerar övergivna hundar i Estepona- och Manilvaområdet.


ADANA är igen stor organisation, dess kapacitet är begränsad till att ta hand om 150 hundar och lyckas varje månad hitta cirka 20 till 30 nya permanenta hem för ”sina” hundar.

När hundarna tas till de rena, moderna kennelhagarna får de också medicinsk omvårdnad, mat, vatten, skydd och  mänsklig kontakt och värme via de tre fulltidsanställda skötarna som finns på ADANA. Här finns också en hel armé frivilliga som tar hundarna på promenader och i de fall som krävs, socialisering.
Så snart man hittar nya hem till hundarna i Spanien eller andra platser i Europa – vilket också inkluderar Sverige – flyttar nya ”gäster” in.

Bidragen för att ta hand om hundarna kommer från allmänheten, generösa donatorer och Esteponas kommun. Kommunen tillåter ADANA att husera i Parque de los Pedregales utan kostnad.

ADANAS frivilliga organiserar många olika typer av evenemang för att dra pengar, allt från Quiz Nights till Flamenco Nights till grillkvällar samt de stora Julmarknaden och Adanas hundutställning. Många affärer ställer också upp ADANAS insamlingsboxar på sina diskar.
I Estepona, Calle Padre Cura, finns även en ADANA-shop, där man säljer ett brett sortiment av second-handprylar.

ADANA är en registrerad organisation och har en egen vald styrelse. Nuvarande ordförande är Mary Page, som har arbetat som volontär för organisationen i många år. Hon, liksom alla andra volontärer, älskar att arbeta för dessa hundar och får ingen ersättning.

ADANA har en webbsida – adana.es – där det finns information om hur man kan bli medlem, om kommande evenemang, foton på hundar som är redo för adoption.
Att få adoptera en hund kräver en donation på 15€. Hunden är därmed micochipsad, har pass, är vaccinerad samt steriliserad eller kastrerad.

ADANA söker alltid volontärer och om du tycker detta skulle kunna vara något för dig, kontakta oss på tel 952 113 467. Kenneln är öppen från 9.00-14.00 varje dag. För allmänheten är kenneln öppen från 10.30-13.30. Välkommen – kom och hälsa på oss!