Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV

Hej Läsare: Händer detta på riktigt?

HUR STÄLLER MAN SIG TILL ALLT SOM PÅGÅR I VÄRLDEN JUST NU och icke minst då i USA och följderna av de beslut som landets nya president Trump har valt att initiera?


Av Anders Rosell, chefredaktör & formgivare

Utan att på något sätt vara fullt insatt och någon som helst expert på allt som sker ”over there” och alla de nyheter man matas med genom tv, tidningar och diverse mediekanaler på webben, så kan man ju inte annat än bli mörkrädd. Det tycks vara helt irrelevant var man bor, nyhetsrapporteringen som kommer oss till del fullkomligt sköljer över en med de mest häpnadsväckande uttalanden. Man tappar nästan andan och undrar allt som ofta; händer detta verkligen på riktigt, och vad är det början till?

Som kommunikatör försöker jag – av naturligt intresse – följa med i vad som rapporteras av media – amerikansk, engelsk liksom skandinavisk. Och man slås av den bild som visas. Måste erkänna att jag under min livstid och under min över trettio yrkesverksamma år aldrig har skådat dess like. Man kan inte undgå att ställa sig frågan – vad är egentligen sant och vad är dikt? Vem ska man tro på och vilket medie rapporterar sanningen...om den ens existerar? Britternas BREXIT framstår som rena barnleken i jämförelse med det interna presidenttumultet i USA.

Hur drabbar då detta oss nordbor som njuter av Spanien? Ja, det kan man ju undra? Förmodligen inte alls. En del skribenter har dock fört tämligen intressant diskussioner om kristnas förhållningssätt till muslimerna i Spanien på 1700-talet och att vi har en hel del att lära av vad som hände då.

Ur ett modernare perspektiv kan man ju också fundera över hur ett land som Spanien kommer att drabbas rent ekonomiskt av Trumps åtgärder, nu och på sikt. Hur kommer alla spansktalande länder fortsättningsvis att göra affärer med en stormakt som USA med anledning av den planerade muren gentemot Mexiko – om den ens blir verklighet? Läste dock nyligen att Mexiko ska kontra med att tillverka specialgjorda stegar för de som fortsatt önskar emigrera. Jag tror det var ett skämt? Det också!