Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV

Goda dricksvatten med Ecofilters

I december öppnade Ecofilters Costa Del Sol sin butik på Centro Idea, Mijas-vägen.


Detta är ett led i utvecklingen av Ecofilters som nu har representanter i Alicante, på Costa del Sol samt Mallorca. Ecofilters är ensamma representanter i Spanien för Geysers filters St.Petersburg som funnits sedan 1986. Dessa filter utvecklades efter Tjernobyl olyckan för att säkerställa rent dricks vatten i området och har sedan dess utvecklats till vad dom är idag. Tekniken som filterna bygger på är microspiral filters som tar bort ball virus och bakterie i vattnet och även tungmetaller, pesticider, medicin och mikroorganismer. Filterna avhärdar dessutom vattnet genom en unik process som kallas Quasi softening eller partiell avsaltning. Quasi softat vatten innehåller inte någon hårdhet, kalcium och magnesiumbikarbonater är helt bort tagna.

Hårt vatten innehåller stora kalcium kristaller (calcite) men efter filtrering med microspiralfilter har dessa avlägsnats och kvar lämnas en för kroppen mer hanterbar form, “arginitekristaller”. En av finesserna med argonitkristallen är att den inte fastnar på värme element i varmvattenberedare eller andra köksmaskiner med värme element och är därför det bästa skyddet för era vitvaror. Vattnet ger heller inte några kalkavlagringar i duschen. Och skyddar naturligtvis även ditt hår och din hud.

Jimmy och Marie Wendt heter entreprenörerna för Ecofilters på Costa del Sol. Jimmy har 40+ år i sjöfartsbranschen som maskinchef och rederi inspektör internationellt. Marie har arbetat med textilier på IKEA och därefter haft presentbutik i Trelleborg. I butiken förklarar de gärna allt om sina olika filter, vare sig du vill ha ett större filter för allt inkommande vatten eller individuella filter för dusch eller disk och tvättmaskin. Och du kan även smaka på deras goda dricksvatten.

Butiken är öppen på förmiddagar 10.30 - 14. Slå gärna en signal innan för det kan hända att de är ute på installation. Tel 605 432 004. Ecofilter servar hela kusten från Estepona till Nerja.