Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV

Kära läsare!


Har ni nyss kommit hit? Då säger vi välkommen åt er. Ska ni just åka hem? Då säger vi välkommen åter. Det är en inför sommaren ständigt återkommande fras på denna sida, precis som det finns en standardfras inför årsskiftet: ”Med tack för det år som gått, allt gott för det år som kommer.
 
Vad vi syftar på nu är det ”vaktombyte” som sker inför årstidernas skifte. De som reser norröver på vintern för att slippa frysa inomhus, och de som reser norröver på sommaren för att slippa hettan utomhus, de byter nu s.a.s. plats med varandra. Visst är det praktiskt, alla skulle ju inte kunna rymmas här samtidigt.
 
Apropå samtidigt så kunde Kustradion sända direkt från feriaplatsen i Fuengirola i samband med de internationella dagarna då våra svenska artister framträdde i den svenska cacetan. Hela natten höll vi på och det lär ha varit uppskattat. Även av artisterna själva har vi förstått eftersom de som avslutning bjöd på en härlig båttur.
 
Avslutning i uttagningstävlingarna bland de golfspelare som aspirerar på ”Landslaget” som skall spela mot svenskarna i Frankrike, blir det nu i ”Ökenchansen” i oktober. Tre spelare från Solkusten och tre från Costa Blanca är redan uttagna men de sista tre av de nio som laget skall bestå av, de tas ut där. Benämningen ”Ökenchansen” har tävlingen fått eftersom den genomförs på banan Desert Spring. Det låter som en kommande rysare i höst.
 
Kommande är nu också solen och värmen, och med den Europas behagligaste skugga för oss som vistas här så stor del av året att vi aldrig behöver ”pressa i solen”  för att se friska och ekonomiskt oberoende ut. (Det var Ari Onassis som sa att en lagom solbränna stärkte krediten.)
 
Visst lönar det sig att vara på Costa del Sol!
 
Christer Melkerson