Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV

Söker bostad i värmen: Vad är ni på jakt efter?

Grethe och Robin Glenvik, Göteborg
Grethe och Robin Glenvik, Göteborg
Över fyra tusen besökare kom till utställningen Köpa Hus Utomlands i Svenska Mässan i Göteborg andra veckoslutet i november. Vi frågade några besökare vad de söker.


Av Ola Josefsson

Grethe och Robin Glenvik, Göteborg
- Vi söker lägenhet eller radhus för fem personer. Vi söker i första hand ett begagnat objekt runt en miljon svenska kronor. Att ha en bostad i Spanien är en dröm vi har haft i många år. Vi har besökt Spanien flera gånger och nu hoppas vi hitta något att köpa. Vi har vänner som har köpt i Spanien. Vi har tittat runt på nätet tidigare och nu är vi på utställningen.
- För oss är det inte längre viktigt att åka runt och se nya platser. Nu vill vi ha något eget att åka till vid en weekendresa till ett varmt och soligt ställe och då passar Spanien bra. Vi söker i första hand i Alicante-området. När vi inte är i bostaden tänker vi hyra ut den för att dra in lite pengar. Vi vill ha en mäklare som kan hjälpa oss med allt.

Erika och Per-Arne Josefsson, Alingsås
- Vi tittar framför allt på Nerja och Estepona. Vi har besökt platserna och hyrt lägenhet. Det har varit en dröm hela livet att få äga en bostad i värmen.
- Vi har varit i Italien men vi tycker Spanien känns säkrare och har ett bättre klimat. Vi har sålt vår stuga i Smögen och vill nu hitta något i Spanien och se om det funkar.
- Vi letar efter ett radhus med stor terrass och lagom trädgård där vi kan plocka egna apelsiner.
 
Erika och Per-Arne Josefsson, Alingsås
Erika och Per-Arne Josefsson, Alingsås

Gun och Sten Skörvald, Göteborg
- Vi tittar i första hand på Spanien och då Costa Blanca. Det är lägenhet som gäller vilket innebär mindre bekymmer. I första hand semesterbostad. Nerja verkar också vara ett trevligt ställe. Det ser fint ut. Även Montenegro verkar nytt och spännande.
- Vi är inga experter på något vis, vi samlar på oss allt vi kan hitta. Sitter hemma i lugn och ro, pratar och resonerar, tittar i kataloger, söker på adresser, lär känna intressanta områden där vi kan tänkas köpa. Vi har bekanta som har köpt semesterbostad i solen.

 Gun och Sten Skörvald, Göteborg
Gun och Sten Skörvald, Göteborg