Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV

Grus Lindgren: Konstnär i ropet

Grus Lindgrens oljemålningar har rönt mycket uppmärksamhet på sistone och utställningen på Gallery ArtClub i Fuengirola är välbesökt. Hans måleri är inspirerat av ljuset och de starka, klara färgerna i Andalusien - något som tilltalar oss nordbor.


Grus Lindgren, 54 år, bor i Los Boliches sedan tio år och säger att han har målat hela livet.

- För mig är det ett sätt att koppla av och få fram tankar och idéer som kan vara svåra att sätta ord på. Under tiden som jag håller på med ett projekt har jag en mycket intressant diskussion med motivet.

INSPIRATION
Du målar ofta porträtt?

Jag har alltid varit intresserad av människor och olika personligheter, hur vi är gentemot varandra och kanske framförallt tycker jag det är intressant att försöka finna den lilla människan som vi alla har inom oss. Att porträttera människor som har gått igenom något stort och fånga deras lugn och förnöjsamhet efteråt inspirerar mig.

HÄRLIGA FÄRGER
Han säger att hans måleri förändrades en hel del efter flytten till Spanien.

Jag påverkades mycket av ljuset och de skarpa färgerna här på Solkusten. Jag minns ett besök på Sorollas utställning i Málaga för ett antal år sedan. Ljuset tycktes komma från alla de olika håll och händelsen i motiven tycktes finnas djupare in i bilden tack vare att skuggan konstnären själv stod i fanns med i motivet. När jag kom ut från galleriet, kände jag mig vimmelkantig av alla nya intryck.


 

BESKRIV DIN BÄSTA SKAPARPLATS
Jag har min egna ateljé i bostaden. Där känner jag mig bekväm och har mina nära och kära omkring mig. Jag sätter på min favoritmusik och målar en stund varje kväll.

VAD HÅLLER DU PÅ MED FÖR PROJEKT NU?
- Just nu har jag många tankar och idéer i huvudet med olika motiv, så jag håller faktiskt på med fem dukar samtidigt. Det är blandade saker, många porträtt men även stadsbilder.

EN SISTA FRÅGA - VARIFRÅN KOMMER NAMNET GRUS?
(skrattar) Min pappa heter Sten, så jag tog namnet Grus!