Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV

Hej Läsare: Matorgie i november

EROTISK TAPAS OCH SMÖRGÅSTÅRTA. För den som känner sig sugen på att kombinera spansk tapas med svensk smörgåstårta får sitt lystmäte denna månaden då det bjuds på Tapasfestival samt Smörgåstårtans dag. Båda evenemangen äger rum i Fuengirola.


Av Anders Rosell  Chefredaktör & formgivare

Inte mindre än 101 barer och restauranger deltar i evenemanget Ruta de la Tapa Erótica, tapasfestivalens officiella namn, som har blivit en mycket populär tilldragelse i Fuengirola varje höst. Festivalen arrangeras fram till den 20 november.

Besökare kan hämta ut ett pass på kommunhuset, Turistbyrån eller vid tapasbarerna och samla på stämplar. När du har tio stämplar från olika barer och restauranger lämnar du in passet och deltar i en utlottning av en resa för två.

Ifjol gick det åt 480.000 tapas på sex dagar. Och över 6.700 pass såldes. Nyheter för i år är glutenfri tapas samt desserttapas. Även tapasbarer och restauranger tävlar i kategorin bästa tapas.

Svenskt så det förslår blir det lördagen den 19 november då Smörgåstårtans Dag firas från klockan 18.30 på feriaplatsen i Fuengirola, i Caseta Nuevas Amistades. Det är fjärde gången evenemanget hålls. För endast 15 euro kan du testa flera smörgåstårtor med en dryck som ingår, exempelvis vatten, vin, läsk eller öl.

Alla som önskar att göra en smörgåstårta vänligen kontakta La Chispa eller Daytona Computer. Här kan du även betala förskott om du bara tänker äta. 

– Du som gör en tårta får äta och dricka gratis under hela kvällen. Om du är företagare och gör en tårta så får du göra obegränsat med reklam i Casetan, säger Desirée Rogner som varit initiativtagare till Smörgåstårtans dag i Fuengirola flera gånger. 

– I år kommer vi att ha personer som serverar tårtbitar till gästerna. Vi kommer att ha en speciellt inbjuden bartender som blandar lyxcocktails och det blir levande musik med dans mellan 21-23.

Visst låter det frestande gott även om kombinationen kan tyckas dekadent?