Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV

Sjukgymnasten med de magiska händerna

Sjukgymnasten Eva Willenheimer har sin mottagning i Nueva Andalucia, närmare bestämt i centrala La Campana där vi träffar henne för en intervju.


Folk på stan säger att du har magiska händer, är det så?
Haha, säger man det? Det är klart att det känns magiskt när man kommer in på mottagningen och kanske har haft ont någonstans i månader och att man efter behandlingen känner sig smärtfri, levande och att det är skönt att vara i sin kropp igen.

Men ligger det något i detta med de magiska händerna?
Jag jobbat med att hjälpa människor att må bättre i trettio år. Jag har naturligtvis samlat på mig en mängd tekniker, behandlingssätt och erfarenhet under denna tid. Det är som att ha en stor verktygslåda och alltid kunna hitta rätt verktyg till var och en av mina klienter.

Hur vet du vilket verktyg du ska använda?
Grunden är naturligtvis alltid i skolmedicinen som jag fick i sjukgymnastutbildningen. Men valet av behandlingsmetod beror också väldigt mycket på den person jag möter. För mig är alla unika. Det är alltid viktigt att titta på hela människan. En liten snedställning i foten kan med tiden orsaka svåra ryggproblem, en invand hållning kan skapa smärtor i nacke och i sin tur ge huvudvärk. Till och med att livsupplevelser kan ge fysiska smärtor som kan sätta sig på de mest oväntade ställen i kroppen.
Det gäller också att veta hur man ska träna för att bibehålla en frisk kropp. Är det styrka, rörlighet, hållning, avslappning, konditionsträning eller kanske bara vila.

Jag tycker att du verkar smita lite från att svara på det här med magin?
Jag använder ofta en behandlingsmetod som heter Body Harmony. Metoden arbetar med en väldig mjuk beröring och forcerar aldrig kroppen. Body Harmony inkluderar även kroppsspråk och hur vi uttrycker känslor via vårt personliga kroppsspråk. Och det motsatta förstås - hur hållning och kroppsspråk skapar de känslor och tankar vi har.

Body Harmony upplevs ofta som magiskt men för mig är metoden väldigt naturlig. Det handlar om att kroppen, med lite stöd och uppmuntran, hittar en läkning inifrån. Det är då vi känner oss hemma i oss själva. Och utan smärta.

Om du skulle ge ett generellt råd till oss alla för att må bättre, vad skulle det vara?
Njut av dina andetag och låt andetagen ta plats i din kropp! Kanske redan när du läser det här.

Ring till Eva på 637 091 441