Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV

Varför skall man ha en privat sjukförsäkring?

Vi har pratat med Inger Bergman Lindvall som sedan 1999 jobbat med Sanitas och sedan 2005 är ansvarig för deras servicekontor i Estepona.


Hon förklarar: “Många av oss vet från Sverige hur lång tid det kan ta att komma till en läkare och det samma gäller den spanska allmänna sjukvården. Läkarna här är överbelastade och har inte möjlighet att ge den vård som behövs.”

Sanitas samarbetar med 11 sjukhus mellan Estepona och Malaga plus många privata kliniker. Den allmänna vården har ett par sjukhus på samma sträcka. I Spanien är det möjligt för alla att ha en privat sjukförsäkring.

Varför då Sanitas? Sanitas är specialiserade enbart på hälsa och sjukvård och säljer inga andra försäkringar. Från det att ni tecknar en försäkring finns Inger och hennes team till hands och hjälper till. Ni har fri tillgång till läkare och specialister från första dagen utan långa väntetider. Alla försäkringar anpassas efter just dina behov och Sanitas har en bra app med tillgång till alla läkare, vem som är närmast dig och där du kan ha din hälsojournal.

En nyhet är BLUA som är en ny service app där din läkare finns online inkl. akuten 24/7. Den inkl. också 50 % återbetalning på läkemedel, leverans av läkemedel till bostaden och provtagningar i hemmet m.m.

BLUA är en tilläggsförsäkring som just nu erbjuds gratis i 1 år om du tecknar försäkring innan 31/12. Och för familjer på 4 personer eller fler utgår 10 % rabatt. Ring Inger på 610 203 330 och prata sjukvård på svenska.