Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV

Hotells nyinvigning bjöd på nya visioner för Marbella

”Det finns mycket att göra i Marbella” sa Paulino Plata Cánovas till pressen
”Det finns mycket att göra i Marbella” sa Paulino Plata Cánovas till pressen
Med en lyxig buffélunch firade Hotel Don Carlos Beach & Golf Resort sin nya image tillsammans med flera hundra inbjudna gäster. Renoveringen uppges ha kostat 23 miljoner euros och har tagit ungefär fem år att utföra. Lunchen bestod av kalla och varma rätter, samt dryck och dessert, serverat på långa bord vid poolområdet.


Av Pia Jonasson

På plats fanns representanter från turistbranschen och näringslivet, men de som ådrog sig mest uppmärksamhet var politikerna. Flera lokala politiker var inbjudna, bland annat medlemmar ur den nya interimsstyrelsen i Marbella.

Många saker att göra
Paulino Plata Cánovas, andalusiska regionalregeringens turistråd, var en av hedersgästerna. Han tog tillfället i akt att berätta att politikerna har många planer för Marbella.
-Det finns många saker att göra, sa Cánovas till det samlade pressuppbådet. Han tillade att det krävs både planering och styrka från kommunalpolitikerna och den nya interimsstyrelsen.
-Det viktigaste just nu är förtroendet för Marbella, sa han.
Cánovas menade att det idag är ett bra tillfälle för att investera i Costa del Sol och bidra till den ekonomiska utvecklingen. Hans vilja är att situationen i Marbella så fort som möjligt ska återställas, och det med interimsstyrelsens hjälp.
-Men var sak har sin tid, avslutade Cánovas.

Förtroende krävs
För att behålla Marbellas anseende och det allmänna intresset för Solkusten som turistmål krävs ett förtroende, menar även Mr Jihad El Khoury, representant för Hotel Don Carlos. Han ser positivt på framtiden och menar att projekt och utveckling är viktigt för Marbella.
-Konkurrensen blir allt tuffare och för att kunna delta måste vi höja vår kvalitet, sa Mr El Khoury. Det var också tydligt att han ville poängtera att den politiska skandalen inte ska få påverka Marbellas ansikte mot markanden för ekonomi och turism.
Turismen är en oerhört viktig näringskälla för Marbella, och att turistindustrin tappar förtroendet för Spaniens södra kust vore illa. Politiker och näringsliv samarbetade idag för att upprätthålla Marbellas anseende som attraktivt nöjes- och turistområde.Hotel Don Carlos poolområde
Hotel Don Carlos poolområde