Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV

En tusenkonstnär i Marbella

Daniel marmorerar en hiss i Lund
Daniel marmorerar en hiss i Lund
Daniel Holm, nyligen fyllda 50, är minst sagt en mångfasetterad kreatör känd som konstnär och musiker men för de flesta på senare tid som 3D designer och arkitekt.


Daniel tycker själv inte att det är så märkvärdigt att ha flera strängar på sin lyra. Han förklarar att skapande i alla former har samma ursprung och det är bara uttryckssättet som skiljer sig.

“Faktum är att det som inspirerar mig är människor, deras engagemang, drömmar och idéer mer än de egna visionerna. Möten skapar nya former där jag själv fungerar mer som ett verktyg att visualisera och genomföra. Självklart så kan jag inte alltid hjälpa att det spirar upp egna idéer”, säger Daniel och visar bilder av de mest varierande slag.

Det är möbeldesign, pooler, kontor och kök men även konstverk och pekar på ett monumentalt verk tillverkat helt i glas som är under produktion, det mäter hela 6x2 meter och väger 300kg!

Daniel berättar att verket är en beställning från en privatperson och skall hänga på en vägg i en lägenhet.
“Så konstnären vaknar ibland till liv”, skrattar Daniel och berättar om den minst sagt udda tekniken bakom verket. Det är skapat i den fysiska världen men där bilden fått sitt slutgiltiga uttryck i Sverige med hjälp av datorn. Därefter mejlas filen till ett specialistföretag i Tyskland där det antar sin slutgiltiga form i glas, för att till sist transporteras till Marbella. Ny teknik skapar nya utmaningar och Daniel skapar möbelprototyper med 3D printer.

Han berättar om fördelarna med den tekniska utvecklingen och de moderna kommunikationsvägarna 
som förändrat hans arbetssätt de senaste åren. Ett samarbete som tack vare EU gör det möjligt, eller åtminstone mycket enklare.

Daniel berättar att han första gången kom till Spanien i början av 2000-talet, då som dekorationsmålare anlitad att måla inredning i Bertil Hults sommarresidens i La Zagaleta. Efter ett års arbete var han fast i Spanien. I och med den långvariga vistelsen i Spanien hade han försummat sina kunder i Sverige och var tvungen att starta om igen och så det blev Spanien.

Under 10 år i Spanien, satte Daniel prägel på många miljöer med sitt minst sagt varierande kunnande
inom måleri och design. Så småningom gled intresset mer över till att rita badrum, kök och andra ombyggnader vilket ledde till att han startade en inrednings och byggfirma. Skandinavisk design mötte spansk och Daniel blev en välkänd designer, ett rykte som spred sig vidare ut i Europa och tillbaka till Sverige. Han återvände till Sverige men är nu tillbaka i Marbella igen. “Idag har jag verkligen två hem som jag känner lika stort för, Sverige och Spanien”, säger Daniel.

Flera känner säkert igen Daniel från Designers Workshop på Centro Plaza, där han erbjöd konsulttjänster inom bygg, ritade ombyggnation m.m. Tyvärr sprack partnerskapet där, men han försäkrar att engagemanget fortsätter i oförminskad styrka fast nu i egen regi.

Under det gångna året skapade Daniel flera fantastiska arbeten och flera nya är i startgroparna. Framför sig på bordet ligger nya ombyggnadsprojekt och med sin aldrig sinande entusiasm, visar Daniel upp skisser på ett kommande nybygge med innovativt udda lösningar som blivit så typiska för hans sinnrika tänkande.

Ni når Daniel på dholm2002@gmail.com eller tel +34 693 765 399.