Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV

Hej Läsare: Välkommen semester!

NU LÄGGER VI SNART UPP FÖTTERNA OCH LUTAR OSS TILLBAKA. Årets semester-tider kommer allt närmare och i augusti månad lägger sig förhoppningsvis lugnet och man kan få lite tid till sig själv.


Av Anders Rosell, chefredaktör & formgivare

Vila behöver vi alla göra som jobbar även om man bor under blå himmel och sol. Jag har nämnt detta tidigare i den här ledaren, det är skönt att aldrig mer slippa känna sig stressad av just semester och sommar – så som man alltid gjorde hemma i Sverige.

Där hade man i bästa fall tre månader på sig att njuta av något man då kallade sommar. Semstern var ofta förknippad med ångest om att få ut mesta möjliga av sin lediga tid, och måtte solen visa sig mer än regnet. Här behöver du aldrig bekymra dig, omvänt ber vi om regn mellan varven då marken mestadels är bränd och torr som fnöske. Ibland händer det att himlen öppnar sig, men det är gudskelov inte så ofta. De statiskt säkerställda 320 årliga soldagarna är vi tacksamma för.

Hur ska då semestern firas? Bortsett från ett och annat magplask i den avsvalkande poolen, så lär det bli flera turer in till underbara, fantastisk Málaga (läs gärna Olas reportage på sidan 30) som alltid bjuder på skönhet och vacker arkitektur, folkvimmel och ett grandiost utbud av restauranger och evenemang. Gillar man feststämning delux ska man förstås besöka ferian i Málaga (även det berättar Ola om i sin artikel).

Besök i Mijas lär det också bli, denna pittoreska vita bergsby, med restaurangbesök på favoritstället ”Aroma – The Secret Garden”. Den som uppskattar rött kött ska prova deras argentiska biffstek medan fiskälskare ska avnjuta en tallrik ”Rape” – marulk på svenska.

Och så blir det nog någon trip till Ronda också förstås – med hisnande utsikt så att man tappar andan. Annars så ska jag försöka ta mig i kragen och låta knoppen och kroppen vila innan vi drar igång på nytt i september igen. Sköt om dig och njut av den spanska sommaren.