Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV

Ascari är Spaniens längsta motorbana

Enda motorbanan i världen med miljöcertifiering. Här finns ingen reklam
Enda motorbanan i världen med miljöcertifiering. Här finns ingen reklam
Svenska Magasinet skrev om den privatägda motorbanan Ascari utanför Ronda 20 juni 2014 när den fyllde tvåsiffrigt. Den ligger naturskönt utmed vägen mellan Ronda och Campillos och beskrivs som utmanande och rolig.


Av Ola Josefsson

Det är den enda motorbanan i världen med miljöcertifiering, och här finns ingen reklam. Den omsätter fem miljoner euro om året och har över 60 medlemmar vars superbilar står i garagen runt banan.
Circuito Ascari SL startade 2004 av Klaas Zwart från Nederländerna och är den längsta banan i Spanien. Den mäter 5.425 meter och har 26 kurvor, 13 vänster och 13 höger.

- De har en imponerande passion för det de gör här. Här finns utrymme och motorbanan ligger i en vacker miljö. Nivån ökar varje år, menar Lars GV Lindberg, delägare för spansksvenska SPV Racing.

Här körs 24-timmarstävlingen Ascari. Banan har begränsad publikkapacitet, inga publikläktare, bara en avsats mellan depån och körbanan varför bara speciellt inbjudna gäster kan följa tävlingen. Lars GV Lindberg är en av totalt sju förare när SPV Racing deltar i tävlingen.


 Hört på Ascari:
”Dagens bilar är konstruerade för att kompensera misstag av förarna. Det gör att unga förare i regel har svårt att köra äldre racingbilar”. Roger Berndtson, 70, som tävlat inom motorsport hela livet och numera är lärare och instruktör.Roger Berndtson, 70, som tävlat inom motorsport hela livet och numera är lärare och instruktör.
Roger Berndtson, 70, som tävlat inom motorsport hela livet och numera är lärare och instruktör.