Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV

Kan man segla på kusten?

För några månaders sedan försökte två seglingsentusiaster, en belgisk man och en svensk kvinna, att hyra en segelbåt på Costa del Sol. Inte är det någon direkt ovanlig idé i Skandinavien och norra Europa? Borde inte vara några problem kan man tycka. Men inte i Andalucia, alldeles för komplicerat sa alla de pratade med.


Men de två seglarna gav inte upp, full fart framåt genom vågorna, i jakten på att hyra en båt. En mycket vänlig direktör på en seglingsskola, informerade även han om att det var alldeles för svårt.

Tänk dig själv, sol 360 dagar om året, ett blått hav, en stadig, inte alltför stark vind, ett seglingsintresserat par som vill hyra en båt. Och varför inte en 470 eller 420 som kan seglas utan licens, ni startar direkt från stranden med 1 eller 2 personer i båten. Segla där ingen annan seglat förut? Eftersom ingen tidigare har hyrt ut segelbåtar, har det inte varit möjligt att uppfylla seglingsdrömmarna. NAIMI´S VELA SAIL är därför en stor nyhet på Costa del Sol.
De två seglingsentusiasterna startar den 1 juli att hyra ut seglingsbåtar. Äntligen kan ni segla på semestern i Spanien!! Kontakta Naimi och Bart på naimiwiding@hotmail.com