Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV

Frisörsalongen Hair Rocks har öppnat i Fuengirola

Det öppnade en ny frisörsalong hemma vid oss för lite över 30 år sedan. Först var vi lite motsträviga att gå in, så mycket färg! Men snart var vi fast och har varit så sedan dess.


Det tog bara ett par besök och sen gick vi där allihop med foliepapper i håret och sopade eller hjälpte till att skölja permanenter. Alla var lyckliga! Tills en dag när Ankan sa. “Nu flyttar jag”.

Vi hade tur den gången för flytten gick till Höganäs så de flesta kunder följde med och körde de 3 milen för att bli fina och nöjda. Snart sågs Höganäs-borna i lite vackrare frisyrer och färger. Men en dag sa Ankan:

“Nu flyttar jag”. Denna gång gick resan tillbaka till Helsingborg, glädjen var stor hos många och Ankan fick åter igen en trogen färgglad kundkrets. Jag tror att Ankan har svårt för det grå och trista och därför bestämde hon sig för att öppna salong i Klippan. Och det tog inte många veckor förrän invånarna där hade nya frisyrer och vacker hårfärg.

Dit började även våra barn, som nu var tonåringar, åka och hävda bestämt att det var bara Ankan som gällde. Bilen gjorde många turer till Klippan för att fixa studenthår, nya färger och klippning inför discot eller diskreta slingor för de blyga.
 
Alla var lyckliga ända till Ankan sa: “Nu flyttar jag…..till Spanien”!! Barnen grät och blev inte klippta på ett år. Vi andra rusade runt i panik för att hitta ny frissa. Visst hittade vi nya frissor men det var inte riktigt
samma sak. Det som vi saknar är inspirationen, den lilla extra touchen i färgen och snitsen i klippningen som de andra inte har. Vi saknar också det rättframma sättet när Ankan talar om att “Nej, det klär dig inte, nu gör vi så här”. Och vad gör man då? Jo, man bokar en tid och flygbiljett samtidigt och vips var vi fina igen!! Bli inte förvånade här i Fuengirola om det blir en svensk invasion här snart!

Av Ulla, Lotta och Åsa. Tre glada Helsingborgskor som var här för att klippa sig.

Hair Rocks ligger på Avenida Mijas nr 5, ca 75 m upp från bågen på vänster sida. Tel 694 485 992