Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV

Hemlängtan - En butik ”Nerja” dig!

På den stenbelagda gatan Calle Los Huertos i hjärtat av Nerja, ligger den svenska mat och delikatess-butiken Hemlängtan.
När man kliver in genom dörren möts vi av en hemtrevlig atmotsfär och lukten av nybryggt svenskt kaffe som vi kan avnjuta tillsammans med en smörgås eller hembakad kaka i butikens mysiga fika hörna.

Utbudet  av svenska matvaror är stort och du hittar allt du kan önska dig när hemlängtan blir för stor. Här finns allt från färska mejeriprodukter till frysta blåbär eller surströmming.

Den största kundgruppen är svenskar och andra skandinaver men Eva Ruiz som jobbar i butiken, berättar att även spanjorer och andra nationaliteter har hittat hit och är nyfikna på de svenska produkterna. Hon berättar också att även om det är mycktet arbete att driva butiken så är det samtidigt jättekul, man träffar många trevliga människor som uppskattar att butiken finns.

På Valborgmässoafton firar butiken  ett års jubileum. Titta gärna in eller följ deras Facebook sida, Hemlängtan-A taste of Sweden. Det blir säkert en hel del erbjudanden och överraskningar dagen i ära.