Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV

Malmström & Schnipper: Hur gör man med försäkringarna i Spanien?

Cecilia, Heidi och Håkan
Cecilia, Heidi och Håkan
Ni har just hittat ett drömboende i Spanien och ser fram emot en tid i solen, på golfbanan, på stranden, några tapas med mera. Måste man då tänka på att försäkra?
Svaret på den frågan är trots allt ja. För det handlar egentligen om att skydda sin investering och att få den hjälp man kan behöva i en nödsituation. På samma sätt som man är noga med att försäkra sin egendom hemma, bör man försäkra sin egendom i Spanien. Det kan ju vara livsviktigt stora investeringar det handlar om.

Vad är då viktigast att tänka på i samband med att man skall köpa sina försäkringar?

Produkten är speciell på det sättet att man köper något som man hoppas aldrig behöva använda. Det fundamentala är dock att förstå och ha en någorlunda insikt i vad man köper. Det får man främst genom att förstå språket som används då man köper och då man behöver hjälpen. Vi är i Spanien och det mesta av det dokumenterade är på spanska eller ibland kanske engelska, men försäkringsspråket på spanska eller engelska är inte alltid så lätt att förstå. Av den anledningen menar vi hos Malmström & Schnipper, att det är viktigt att ha kontakt med en försäkringsagent du kan prata med och som förstår det egna språket.

Detta är avgörande faktorer för tryggheten i köpet och när hjälp behövs i nödsituationer. Det är inte alltid så att försäkringarna i Spanien är lika med eller fungerar på samma sätt som i hemlandet. Därför är det viktigt att ha en försäkringsagent som man kan förstå och ha förtroende för.

Vi på Malmström & Schnipper har gedigen erfarenhet för vi har hjälpt skandinaviska och finska kunder i Spanien i snart 40 år. Vårt kontor har alltid funnits i Fuengirola men vi har kunder i hela Spanien från Cadiz i väster till Galicien i norr. Vi talar alla skandinaviska språk och finska, engelska, spanska med flera språk.

Vår sammanlagda försäkringserfarenhet uppgår till nästan 70 år fördelat på 3 personer. Flera av våra kunder har vi haft i 20 år eller mer. Och det är inte bara köpet av din försäkring vi ordnar. Vi hjälper också till i skadeärenden och bistår med förmedlingen av information på respektive språk. Slå en signal till oss på tel +34 952 468 700 eller besök vår hemsida scand-insurance.com