Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV

Strandrestaurangen El Sombrero i Marbella

En av de härligaste "chiringitos" som finns i Marbella måste vara den utmärkta El Sombrero. Allt sedan 1973 har man serverat god mat och dryck samt hyrt ut solstolar direkt på stranden.


Läget kan inte bli bättre nära inloppet till sporthamnen och man ser båtarna komma och gå. El Sombrero har ett fantastisk team som verkligen får alla matgäster att känna sig hemma.
Det är de svensk-spanska syskonen Mikael, Nicolas och Natalie, vars mamma är svenska Margareta, som nu driver restaurangen. I vintras hade El Sombrero stängt under två månader och en grundlig renovering gjordes.

Köket är helt nytt och har flyttat fram i lokalen. Själva matsalen har fått en ny dekor, ljus och stilren. I den nya baren sitter man gärna, perfekt för något att dricka efter en dag på stranden.

På menyn finns många nya rätter bl a den läckra salladen "Mar y Tierra" men också storsäljaren paella och alla grillade specialiteter. En grillad köttbit, fisk och skaldjur, sallader, här finns något för alla smaker. Nytt för säsongen är hel calamar (bläckfisk) grillad på spett, härligt krispig och nyttig.

El Sombrero hittar ni en trappa ner från själva strandpromenaden, strax väster om sporthamnen i centrala Marbella. Öppet varje dag hela dagen. Ni hittar oss på Facebook och elsombreromarbella.es