Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV

Hej läsare: Svenskarnas resfeber

13,5 MILJONER FLYGPASSAGERARE VÄNTAS TILL SOLKUSTEN. Sedan antalet avgångar blivit fler mellan Málaga och Köpenhamn, Göteborg samt Stockholm kommer Solkustens storflygplats att sätta rekord i antalet resenärer i sommar.


Av Anders Rosell Chefredaktör & formgivare

Den fantastiska siffran 13,5 miljoner flygpassagerare väntas under sommaren, en ökning med 14,6 procent. 51 flygbolag reser på Costa del Sol med direktflyg till 123 destinationer vilket är åtta fler flygbolag än ifjol och 21 nya linjer. Enligt spanska luftfartsmyndigheten Aena betyder det en ökning med 15% fler säten.

Och som vi tidigare berättat så bokar svenskar resor till Málagas och Solkusten som aldrig förr. Inte så konstigt då Costa del Sol faktiskt har allt – strandliv, storstadsliv och upplevelser - och Málaga är den stora raketen som är mest bokat av alla reguljära resmål. Dessutom väljer många just Spanien framför t ex Paris, då många anser att Spanien är ett säkert resmål.

Costa del Sol har klättrat till plats fyra – från fjolårets tionde plats – på topplistan över mest populära resmål i sommar. Bokningarna har ökat med hela 88 procent. Imponerande – känn dig välkommen till ”paradiset”!