Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV

Vintips – för några få euro

Mayor de Castilla Roble 2014
Mayor de Castilla Roble 2014
Jag har fått förfrågningar om tips på hyfsade viner för några få euro. Och visst finns det billiga viner som smakar helt okej och som passar till en lunch eller middag vilken dag som helst.


Av Ola Josefsson

Mayor de Castilla Roble 2014 från Ribera del Duero är ett av Spaniens mest sålda rödviner. Produceras vid Bodega García Carrión. 90 dagar på fat vilket har gett en viss karaktär. Såg i min kvartersbutik Baly senast att vinet kostar tre euro. I normala fall runt fyra euro. Fått flera utmärkelser.
Gjort på Tinta del País (Tempranillo) som vuxit i Haza där Juana de Haza de Castilla började odla vin redan på 1100-talet.
Intensiv körsbärsfärg med klar och ren ton. Fruktig doft med inslag av ny ek. Smaken är ihållande med mjuka tanniner.

Barbadillo Castillo de San Diego från provinsen Cádiz ligger i topp bland Spaniens mest konsumerade vita torra. Producenten ligger i fisk- och skaldjursmeckat Sanlúcar de Barrameda och var det första vita som började produceras i Andalusien.
Ska drickas kylskåpskallt helst i skuggan under heta spanska sommardagar till fisk eller skaldjur. Gjort på druvan Palomino Fina. Svagt gul med tunna svaga nyanser åt det gröna. Mogen smak med citruskänning, välsmakande, elegant och friskt. Ett vin som fått flera utmärkelser. Pris: 3,55 euro.


 
Barbadillo Castillo de San Diego
Barbadillo Castillo de San Diego

Campo Viejo Rosado 2014 passar utmärkt i kombinationen vin och kvinnor. Det är rosévinet som den kvinnliga publiken älskar och som ifjol fick utmärkelsen Premio Gran Diamante när en kvinnlig jury skulle rösta fram de bästa vinerna. 
Gjort på Tempranillo. Färgen, doften och den fruktiga friska smaken gör att vinet uppskattas hos en bred publik.
Till utseende som mormors hallonsaft med doft av jordgubbar, björnbär och hallon med en frisk fruktig smak. Pris: 2,99 euro.

 Campo Viejo Rosado 2014
Campo Viejo Rosado 2014