Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV

Almuñecar – rik kulturbyggd

Naturen är vacker och oförstörd. Till vissa stränder kommer du inte med bil
Naturen är vacker och oförstörd. Till vissa stränder kommer du inte med bil
Almuñecar är en kulturbyggd med en nästan 3.000-årig historia. Att staden ligger där den ligger beror till stor del på tre klippor. Det var här feniciska skepp för cirka 3.000 år sedan ankrade upp. Tack vare klipporna kunde fartygen söka skydd oavsett om vinden låg på från öster eller väster.


Feniciska handelsmän mönstrade av och byggde upp en av Spaniens då största fiskeindustrier. I väldiga kar som finns till beskådande i Majueloparken saltades fisken. Keramiktillverkningen var en annan viktig del i näringslivet innan sockerindustrin tog över i början av 1900-talet.
Från kommunhuset går kyrkbacken och här ligger en mastodont kyrka som blev klar på 1600-talet.
För den som gillar friluftsliv, stränder, dykning och vandring är trakterna kring Almuñecar idealiskt. Naturen är vacker och oförstörd. Till vissa stränder kommer du inte med bil. Du är hänvisad till vandringsleder.
Svenskarna i Almuñecar är de enda på hela Costa del Sol som har en svensk som honorärkonsul. Christina Lindemark sitter i Granada.
Tidigare var stadens namn ”Sexi”. Det var morerna som gav staden dess nuvarande namn som lär betyda ”fästningen på klippan”. En Almuñecarbo kallas allmänt fortfarande för ”sexitano”.
321 soldagar om året och med en genomsnittlig temperatur på 20 grader har Almuñecar spanska fastlandets stabilaste klimat.Tidigare var stadens namn ”Sexi” något som du ibland kan se på skyltar
Tidigare var stadens namn ”Sexi” något som du ibland kan se på skyltar