Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV

Best Home i solen

Att utvecklas handlar om att gå framåt och det är också vad det handlar om för Thomas och Lena Berkelind i Fuengirola. Många har säkert sett att Mäklarringens skyltar är borta och istället står det nu BEST HOME på skyltarna.


Text och foto: Erixon Consulting

Thomas Berkelind har en extremt gedigen bakgrund, som senior researcher på SIFO, som försäljningschef på Handelsbanken Finans, till att vara en entreprenör i Estland och där byggt upp en liten butikskedja. Numera är han mäklare. Under en period var han franchisetagare åt Mäklarringen med centrala Costa del Sol som sitt område.

"Att arbeta med Mäklarringen som varumärke var utvecklande, men också lite begränsande. Vi arbetade nästan uteslutande med svenska kunder. Vi såg att det fanns så mycket mer att göra så vi valde att gå över till en internationell kedja."

Semesterbostäder i södra Europa för nordeuropéer
Det är vad som ska erbjudas och då tillsammans med andra kompetenta lokala partners.
"Vi vill öka vår servicenivå, bredda vår kundkrets samt öka vårt utbud och det kan vi nu!"

Fuengirolakontoret är ett familjeföretag med Thomas som kontorschef, hustrun Lena som huvudansvarig för uthyrning, både korttids och långtidsuthyrning. Sonen Alexander har nyligen börjat som mäklarassistent.

Sedan september förra året arbetar Simon Nordquist på kontoret. Han har arbetat som mäklare i Strömstad under 14 år och har stor erfarenhet av att sälja just semesterbostäder, då i första hand till norrmän. Totalt är det just nu 8 personer som arbetar på Fuengirolakontoret och tillsammans är de mångspråkiga, de behärskar spanska, engelska, svenska, norska och dessutom både tyska och ryska!


Hög servicenivå
"Vi arbetar med skräddarsydda servicepaket för varje enskild kund och vår uthyrningsverksamhet är exklusiv för våra kunder," berättar Lena och tillägger, "vi har redan en stabil, återkommande kundkrets!" Många som köper just nu gör det för att sedan hyra ut, men inte alla. De som så önskar, erbjuds full fastighetsförvaltning eller bara enkel tillsyn, allt enligt kundens önskemål.

Positiv framtid
Alla på kontoret i Fuengirola har en positiv syn på framtiden, Spanien har kommit upp från en djup ekonomisk kris, det börjar åter synas byggkranar och en del av de stillastående byggena har kommit igång igen. - "Och nu när vi ingår i en internationell kedja kan vi erbjuda objekt inte bara här på Costa del Sol, utan även i bl.a. Portugal och på Cypern. Vi expanderar och söker därför fler duktiga mäklare!" säger Thomas med ett stort leende!