Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV

Risotto med radicchiosallad

Risotto med radicchiosallad är en typisk traditionell rätt från Veneto som i detta fall innehåller bacon för att ge rätten en speciell smakkombination.


Ingredienser:
Ris Carnaroli 320 g
smör 50 g
1 schalottenlök
radicchio  400 g
bacon  150 g
rött vin 25 cl
grönsaksfond
svartpeppar
parmigiano reggiano

Tillagning:
Smält smör i en panna eller kastrull, skär och tillsätt schalottenlöken. När den börjar att få färg, tillsätt speck. Stek inte för länge nu för då mister specken sin karaktäristiska smak. Sedan är det dags att tillsätta radicchion som skurits i strimlor. Spara ett par blad för dekoration.

När radicchion är mjuk tillsätts riset och låt det rosta några minuter innan ni tillsätter vinet, låt detta sakta avdunsta på låg värme. (använd ett ungt vin så att det inte tar över smakerna)

När vinet försvunnit tillsätts grönsaksfonden lite i taget, 1-2 skopor i taget och låt det dunsta bort innan ni tillsätter mera. På det viset används riset stärkelse bäst och resultatet blir en krämigare risotto.

När riset är kokt till "al dente" slår ni av värmen, tillsätt peppar efter smak, lite smör och parmesan efter smak. Var noga med att använda riktig parmesan för bästa smakupplevelsen. Låt stå några minuter och täck pannan med en handduk. Strö gärna över lite mer parmesan före servering.

Receptet kommer från Paolo, chef och ägare till La Trattoria de Marbella, intill Casinot vid Puerto Banus.