Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV

Casa Italia i Nueva Andalucia

Casa Italia öppnades i Nueva Andalucia redan 1983 och då uppe i La Campana, idag ligger restaurangen intill Casinot vid Puerto Banús, närmare kustvägen och kanske mer lättillgängligt.


I början av februari öppnade Casa Italia igen efter ett 2 månaders långt uppehåll då restaurangen genomgått en komplett renovering. Ett helt nytt kök har installerats, terrassgolvet är nytt och baren har flyttats till ett mer centralt läge i restaurangen och har nu ett par högre barbord och en fin vin display.

På själva bardisken och barborden ligger fina, massiva träskivor av "afromorsia" som är afrikansk teak. Inredningen har fått nya, skönt balanserade färger. Vi besökte Casa Italia en lunch och valde att äta gluten fritt. Faktum är att även då, finns det mycket att välja på.

Ugnsbakad aubergine med tomatröra och ost smakade mycket gott. En bra tallrik att dela på är carpaccio tricolore som serveras med avokado, ost och färsk tomat som tillbehör. Glutenfri pasta finns i penne eller spagetti och vi valde den goda såsen Guiseppe som görs med tomat, grädde, rökt skinka och ost. För glutenfria alternativ finns ytterligare 5-6 såser att välja på inkl. pizza, kyckling och scaloppines. Och en 3 rätters meny för under 20 € serveras både till lunch och middag. Casa Italia får alltid många fina vitsord på Tripadvisor.

Benvenuto!