Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV

Vi har besökt klassiskt trivsamma Restaurang La Fontina

Kliv in i en klassiskt trivsam miljö med en flygel i baren och en liten myshörna med en sittgrupp, perfekt för aperitifen före maten. Väl vald musik kompletterar den avslappnade stämningen i lokalen. I matsalen hänger en imponerande kristallkrona och i bakgrunden finns det välsorterade vinsortimentet att beskåda.


Här finns många intressanta viner från 1995, bl a Vega Sicilia och champagne till mycket humana priser. Under sommarhalvåret, är terrassen ​med pergola och vinrankor, en verkligt rogivande oas. Vid vårt besök bjuder den proffsiga kyparen Nicolas på verkliga godbitar.

Peruansk ceviche är härligt kryddstark, den har fler ingredienser än den mexikanska. Vi smakar foie gras mi-cuit som bara smälter i munnen. Tartar på vild tonfisk från Barbate med ekologiska grönsaker och avocado prepareras vanligtvis vid bordet, liksom tatar på kött, och gästen kan då välja bland ingredienserna.

Nästa underbara rätt är lubina i vit sparrissås och vi avslutar med hällstekt Avila-kött med chimichurri. Vill ni även ha bearnaise så går det att beställa. Vilken smakfest!

Det är egentligen ingen överraskning att La Fontina är en riktigt bra krog då ägarfamiljen har många års erfarenhet i branschen. De har sedan 1986 drivit en av de bästa strandrestaurangerna intill Puerto Banus, Levante Beach, som ligger strax öster om hamnen. Mer om den längre fram i vår när de öppnar för säsongen. Välkomna till restaurang La Fontina för en verkligt god middag och ni hittar stället på huvudgatan Avenida Los Girasoles, på höger sida på väg upp mot La Campana och Golfdalen i Nueva Andalucia. Läs mer på www.lafontinarestaurante.com

​Semesterstängt fr 19/1 - 2/2​