Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV

Doktor Adolfo Jiménez, specialist i allmänmedicin

Doktor Adolfo Jiménez
Doktor Adolfo Jiménez
Doktor Adolfo Jiménez är relativt ny vid Vithas Xanit i Fuengirola. Han är specialist i allmänmedicin både i Sverige och i Spanien. Han är utbildad vid Málaga universitet.


-Därefter gjorde jag min ST-tjänst (Specialisttjänstgöring, red. anm.) i Asturien där jag var i tre år. Jag hade träffat min svenska fru tidigare i Málaga så jag sökte mig till Sverige, berättar Adolfo Jiménez.

De gifte sig och flyttade till Ekerö. Hon hade studerat spanska i Málaga och träffat Adolfo. I Sverige kompletterade Adolfo sin utbildning med ytterligare två år och praktiserade på flera ställen. Sedan sökte han jobb på vårdcentralen i Ekerö. Från 2010 fram till 2014 var Adolfo Jiménez chef på vårdcentralen.

Nu är Adolfo trebarnspappa och i samband med föräldraledigheten bestämde sig familjen Jiménez att flytta till Solkusten. Ganska snart blev han erbjuden att bli läkare för svensktalande patienter vid Vithas Xanit. Nu tar han emot patienter på eftermiddagar, tisdagar och fredagar.
- Utbildning och vården inom allmän medicin fungerar på samma sätt oavsett om du är i Sverige eller Spanien då mycket styrs av EU-direktiv.

- Som specialist i allmänmedicin kan jag förskriva recept och behandla ganska många sjukdomar och om det behovs skickas remiss har vi många specialister på Hospital Vithas Xanit Benalmádena, säger Adolfo Jiménez.
Hospital Vithas Xanit Internacional har avtal med de ledande nationella och internationella sjukförsäkringsbolagen. Totalt har Vithas Xanit fem svensktalande specialister.


 


Doktor Adolfo Jiménez, Svenska Magasinets Ola Josefsson och Marita Ekman, skandinavisk kontaktperson
Doktor Adolfo Jiménez, Svenska Magasinets Ola Josefsson och Marita Ekman, skandinavisk kontaktperson