Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV

Belönad reporter

Anders Rosell, chefredaktör & formgivare
Anders Rosell, chefredaktör & formgivare
CAMINITO DEL REY. Svenska Magasinets reporter Ola Josefsson har fått pris av Spanska ambassaden i Sverige för den bästa turistartikeln på svenska som publicerats i Spanien. ”Med sin kunskap om Spanien bidrar han till att skandinaver vill upptäcka nya platser” skriver juryn i sin motivering.


Av Anders Rosell, chefredaktör & formgivare

Svenska Magasinets reporter Ola Josefsson blev uppringd av Octavio González, turistråd vid spanska ambassaden och direktör vid spanska statens turistbyrå i Stockholm.
– Octavio berättade att en av mina artiklar hade blivit vald till den bästa turistartikeln på svenska som publicerats i Spanien. 
– Det känns fantastiskt roligt att få detta pris. Jag ser det som ett stort privilegium att få arbeta och bo i Spanien och dessutom få skriva om Spanien, säger Ola Josefsson i en kommentar.

Artikeln El Caminito del Rey publicerades i marsnumret av Svenska Magasinet 2015. Den handlade om vandringsleden, den ”Kungliga stigen” som renoverats och skulle öppna för allmänheten.

Bakom priset finns en jury som består av José Pedro Torrubia, kulturråd, Julio Martínez, direktör vid Cervantes-institutet i Stockholm, Octavio González, turistråd, samt hedersordföranden Javier Jiménez-Ugarte, Spaniens ambassadör i Sverige.

Juryn skriver i sin motivering att Ola Josefssons artiklar ”håller högt läsvärde. Med sin kunskap om Spanien och den svenska mentaliteten och förmågan att kombinera dessa parametrar uppmuntras de residenta skandinaverna i Spanien att upptäcka nya platser, det är ett arbete som juryn vill poängtera”.
Förutom priset ”Bästa turistartikeln på svenska publicerad i Spanien” får Ola Josefsson motta 10.000 SEK.

En mottagning hålls på Spaniens ambassad i Stockholm den 15 december där priserna kommer delas ut. 

Grattis Ola säger vi från redaktionen! Vi önskar er alla en God Jul & Gott Nytt År!