Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV

Jubileumsresan till norra Spanien och södra Frankrike i repris

Vi besöker Bernadottes födelsehem i Pau
Vi besöker Bernadottes födelsehem i Pau
Jubileumsresan med guiden Siv Ling och Svenska Magasinet som arrangerades i april 2015 går i repris i april 2016. Vi har fått förfrågningar och önskemål om ännu en resa till detta spännande och intressanta hörn av Europa. Resan går 20 till 25 april 2016. Resan är speciellt framtagen för Svenska Magasinets läsekrets.


Sedan Svenska Magasinet firade 20-årsjubileum med en resa till Madrid 2010 har intresset för resor från nordbor bara ökat. La Rioja och Ribera del Duero, Pilgrimsvandring till Santiago de Compostela, Barcelona, den årliga resan till Madrid och de spännande resorna till grannlandet Marocko, samtliga resor planerade och utarbetade av Siv Ling.

I april har du möjlighet att besöka Baskien och Navarra som till en del är baskiskt liksom västra Pyrenéerna med sitt storslagna landskap. Med höghastighetståget AVE reser vi från Málaga till Madrid och fortsätter härifrån med buss mot Bilbao.

Vi fortsätter från Bilbao via San Sebastian och vidare mot Biarritz och Pau där Marskalk Jean-Baptist Bernadotte föddes och som blev den svenske kungen Karl XIV Johan. Vi besöker Bernadottes födelsehem som idag är museum och vi besöker slottet där Henrik IV av Navarra föddes. Här finns vackra möbler, gobelänger från Flandern och en samling målningar som skildrar Henrik IV:s levnad, vi gör en rundvandring i slottet som är mycket vackert beläget på en klippa.

Vi besöker små pittoreska orter som grundades under medeltidens pilgrimsvandringarna till aposteln Jakobs grav i Santiago de Compostela. Vi besöker Pamplona som Ernest Hemingway gjorde internationellt känd genom att skriva om tjurrusningen under Los Sanfermines.


 
Den fina franska badorten Biarritz
Den fina franska badorten Biarritz
Den populära vinkranen hos Bodegas Irache
Den populära vinkranen hos Bodegas Irache

Vi gör klassiska Pamplona
Vi gör klassiska Pamplona

Gruppbild från resan 2015 framför Hemingway och tjurfäktningsarenan i Pamplona
Gruppbild från resan 2015 framför Hemingway och tjurfäktningsarenan i Pamplona

I Navarra besöker vi en bodega för att provsmaka regionens vin liksom en ostfabrik. Sista övernattningen har vi i Burgos där vi kan beundra Spaniens tredje största katedral. Liksom på alla våra resor har vi luncherna med vin och vatten inkluderade. Vi vill resa bekvämt och sätta oss vi dukade bord för att  pröva traktens specialiteter. Endast i Pamplona har vi lunch på egen hand för att kunna prova alla tapasbarer. Vi avslutar resan med en jubileumslunch där huvudrätten består av Cochinillo i Madrid.

PRIS FRÅN MÀLAGA: Per person i dubbelrum: 950 euro (Från Madrid 875 euro). Enkelrumstillägg: 195 euro.

I priset ingår: inkluderar: Höghastighetståget AVE Málaga-Madrid-Málaga, buss, fem nätter med halvpension, fem luncher på restauranger, entré till slottet i Pau, entré till Marskalk Bernadottes födelsehem, ostfabrik, Bodegas Irache, katedralen i Burgos, vin och vatten till måltiderna.

För frågor och anmälningar kontakta guiden Siv Ling på tlf 609 577 162 eller på e-postadress: siv.ling@telefonica.netSiv Ling berättar om platser och historia
Siv Ling berättar om platser och historia