Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV

Håller värmen i vinter

Vår reporter Ola rapporterar att hotellen i Almuñécar har tagit upp konkurrensen med Costa del Sol och Benidorm. Och genom att närvara vid olika seniormässor i utlandet har man lyckats att dra till sig resenärer till det utmärkta klimatet som kännetecknar Costa Tropical. Tack vare övervintrare från Sverige, Norge och Belgien kan därför flera hotell på Costa Tropical hålla öppet vintertid skriver dagstidningen Ideal.


Av Anders Rosell, chefredaktör & formgivare

Flera använder sig av operatören Imserso som hotell Carmen, hotell Playa Cotobro, Victoria Playa och La Najarra. Den lokala guiden Bo Essén, bosatt på platsen sedan flera år tillbaka, berättar:

– Förra året var det finska resebolaget Ingves här med en grupp. Före sommaren gick de ihop med Svanbäcks och växte till 40 fordon, taxi, minibussar och stora turistbussar. I år kommer de med tre grupper om 140 personer. De kommer från den svenskspråkiga delen i Österbotten. I nästa års katalog hoppas jag att de tar med de finsktalande som utgör den större delen av landet, berättar Bosse Essén som är lokal guide. 

– Almuñécar behöver mer folk under vinterhalvåret och folk från norra Europa behöver sol och värme under vintern. En bussresa till La Alpujarra på Sierra Nevadas sydsluttning är ett måste, hälsar Bosse. 

Även i Torremolinos på Costa del Sol ökar antalet nordiska övervintrare. Det är främst hotell Amaragua och Tropicana i La Carihuela som under vinterhalvåret fram till påsk lockar svenskar över 60 år.

Ps. Och varm välkomna till vårt glöggparty den 28/11!