Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV

Svensk bilprovning i Granada även i höst

Det blir svensk bilprovning i Granada även hösten 2006. Hösten 2005 valde 176 Spaniensvenskar att besikta sina svenskregistrerade motorfordon när Svensk Bilprovning gjorde en satsning i Spanien.


Av Ola Josefsson

-Vi är nöjda med resultatet i Granada, nu är det spikat att vi kör två veckor hösten 2006, säger Christina Almgren, informationschef vid Svensk Bilprovning i Stockholm.
Tidigare har Svensk Bilprovning haft förhoppningar på cirka 300 bilar. När den första satsningen gjordes i Alicante hösten 2004 kom endast strax över 100 bilar vilket var en flopp. I fjol kom alltså betydligt fler bilar när Svensk Bilprovning använde sig av det spanska besiktningsföretaget Applus lokaler i Granada.
Inför hösten 2006 gör Svensk Bilprovning ytterligare en satsning när Spaniensvenskar får möjlighet att besikta bilen i antingen Alicante eller Granada.
-Det blir en vecka i Alicante och en vecka i Granada, säger Christina Almgren till Svenska Magasinet.
Från den 23 till 27 oktober är det Applus lokaler i Alicante som gäller. Den 30 oktober till 3 november är besiktningen förlagd till Applus i Granada. Den 1 november är dock stängt på grund av helgdag.
Priset är som tidigare 100 euro. Det betalas kontant vid besiktningstillfället. Om bilen blir underkänd ingår en efterkontroll inom 15 dagar.

Hittar du inte det du söker kan du prova här: 

Google
 

Vittsjö