Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV

Svensk bilprovning i Granada även i höst

Det blir svensk bilprovning i Granada även hösten 2006. Hösten 2005 valde 176 Spaniensvenskar att besikta sina svenskregistrerade motorfordon när Svensk Bilprovning gjorde en satsning i Spanien.


Av Ola Josefsson

-Vi är nöjda med resultatet i Granada, nu är det spikat att vi kör två veckor hösten 2006, säger Christina Almgren, informationschef vid Svensk Bilprovning i Stockholm.
Tidigare har Svensk Bilprovning haft förhoppningar på cirka 300 bilar. När den första satsningen gjordes i Alicante hösten 2004 kom endast strax över 100 bilar vilket var en flopp. I fjol kom alltså betydligt fler bilar när Svensk Bilprovning använde sig av det spanska besiktningsföretaget Applus lokaler i Granada.
Inför hösten 2006 gör Svensk Bilprovning ytterligare en satsning när Spaniensvenskar får möjlighet att besikta bilen i antingen Alicante eller Granada.
-Det blir en vecka i Alicante och en vecka i Granada, säger Christina Almgren till Svenska Magasinet.
Från den 23 till 27 oktober är det Applus lokaler i Alicante som gäller. Den 30 oktober till 3 november är besiktningen förlagd till Applus i Granada. Den 1 november är dock stängt på grund av helgdag.
Priset är som tidigare 100 euro. Det betalas kontant vid besiktningstillfället. Om bilen blir underkänd ingår en efterkontroll inom 15 dagar.