Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV

Kära läsare!

Författaren Herman Lindqvist blev mycket uppskattad bland svenskarna i Spanien genom sin bok "Historien om Spanien". Där berättar han bl.a. om Ferdinand och Isabella och om Bobadilla, moren med den berömda sucken. Nu har Herman Lindqvist skrivit en ny bok av särskilt intresse för utlandssvenskar, vi är ju, har det visat sig, mer monarkistiska än många av de svenskar som bor kvar i fäderneslandet. Boken handlar om årets jubilar, Carl XVI Gustaf, som blir 60 år på valborgsmässoafton.
 
Vid tio tillfällen och i sammanlagt cirka 10 timmar har författaren mött kungen för privata intervjuer, och enligt Herman Lindqvist själv, som ju hört och sett det mesta blev han både glad och överraskad över kungens attityd och vad denne hade att berätta. Inte minst om sin uppväxt, omgiven av nästan enbart kvinnor, som han var, efter prins Gustaf Adolfs död.
 
Det är klart att födelsedagen skall firas här också!
 
Det sker under de internationella dagarna på "Ferias des Pueblos", som äger rum på Feriaplatsen i Fuengirola. Bland annat kommer Merit Hemmingsson, Anita Strandell, Jennie Pettersson, Jump4juy, Torsten Andreassen och The Boppers hit från Sverige och underhåller - läs mer i den lilla inlagan i denna utgåva av Magasinet. I år har Sverige förresten fått sig tilldelad en annan och bättre "caseta" än tidigare, närmare den brasilianska, vilket får oss att på franska utropa "Les extrèmes se touches!" Visst blir det internationellt...
 
Nationellt blir det i år på Svenska flaggans dag, Nationaldagen, som kommer att högtidlighållas på Svenska Skolan i Fuengirola, som skall flyttas. Det borde kunna bli ett pampigt uttåg, skolan har ju fått bra betalt för att lämna huset vid Calle Ramon y Cajal, men det blir inte problemfritt och den sista sucken har nog inte hörts än...
 
Till sist den i Svenska Magasinet ständigt återkommande kommentaren till att sommartid införts: Málaga ligger ca 5 grader väster om Greenwich. Det innebär att solen står som högst på himlen när klockan är 14.20. Gläds åt de ljusa kvällarna och sena soluppgångarna.
 
Väl mött på Ferias de los Pueblos